5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Yaşlıların bowling keyfi

Erzincan 100. Yıl Atatürk Huzurevi Müdürlüğü'nde barınan bir grup yaşlı, düzenlenen sosyal etkinlikler çerçevesinde götürüldükleri bowling salonuna doyasıya eğlendi. 

Huzurevi yöneticileri ve görevli personelle birlikte Ordu Caddesi üzerindeki bir alış veriş merkezinde bowling salonuna giden ve yaşları 70 ile 80 arasında değişen 2'si bayan 10 yaşlı, bir süre salonun kafetarya bölümünde dinlenip bowling oynayan gençleri izledikten sonra kendileri de bowling oynadı. 

Salon görevlisi, bazıları ilk defa, bazıları da ikinci kez bowling oynayacak yaşlılara oyun hakkında bilgiler verdikten sonra topları ne şekilde tutacaklarını anlattı. Yaşlılar, bu kısa bilgilendirmenin ardından ilk atışlarını acemice yapmalarına rağmen ilerleyen dakikalarda daha isabetli atışlar kaydederek, pinleri devirmeyi başardı. Kadın yaşlılar bowling toplarını atmakta güçlük geçerken, erkekler de pinleri devirmek için topları ardı ardına yuvarladı. Zaman zaman görevlilerin uyarısıyla ellerindeki topları atan yaşlılar daha çok pin devirmek için adet birbirleriyle yarıştı. 

Bowling salonuna gelmelerinin kendileri için güzel bir aktivite olduğunu dile getiren huzurevi sakinleri, bowlingi çok sevdiklerini söyledi.
 
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 18:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tugce IP: 85.102.241.xxx Tarih : 8.03.2008 14:36:06

bence çok iyi olmuş bunla bazaı haberlerde dalga geçildi köylüler oynuyo falan diye ama köylüler sanki insan deil + insanlar kıyafetlerine göre deil vicdanlarına göre yargılanmalıdır