18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Yaşlıların bowling sefası

Erzincan 100. Yıl Atatürk Huzurevi Müdürlüğü'nde barınan bir grup yaşlı, Yaşlılar Haftası dolayısıyla düzenlenen sosyal etkinlikler çerçevesinde götürüldükleri bowling salonuna doyasıya eğlendi.

Erzincan 100. Yıl Atatürk Huzurevi'ndeki bazı yaşlılar düzenlenen çeşitli aktivitelerle eğlendiriliriyor. Huzurevi yöneticileri ve görevli personelle birlikte Fevzipaşa Caddesi üzerindeki Er-Merkez Alışveriş Merkezinde bowling salonuna giden ve yaşları 70 ile 80 arasında değişen 5'i bayan 11 yaşlı, bir süre salonun kafetarya bölümünde dinlenip bowling oynayan gençleri izledikten sonra kendileri de bowling oynadı.

Salon görevlisi, bazıları ilk defa, bazıları da ikinci kez bowling oynayacak yaşlılara oyun hakkında bilgiler verdikten sonra topları ne şekilde tutacaklarını anlattı. Yaşlılar, bu kısa bilgilendirmenin ardından ilk atışlarını acemice yapmalarına rağmen ilerleyen dakikalarda daha isabetli atışlar kaydederek, pinleri devirmeyi başardı. Kadın yaşlılar bowling toplarını atmakta güçlük geçerken, erkekler de pinleri devirmek için topları ardı ardına yuvarladı. Zaman zaman görevlilerin uyarısıyla ellerindeki topları atan yaşlılar daha çok pin devirmek için adet birbirleriyle yarıştı.

Bowling salonuna gelmelerinin kendileri için güzel bir aktivite olduğunu dile getiren huzurevi sakinleri, bovlingi çok sevdiklerini söyleyerek her zaman gelmek istediklerini ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 17:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?