23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Yaz Kur'An kursları başladı

Erzincan Müftülüğü'nce il genelinde 60 cami ve 17 Kur'an Kursu'nda yaz Kur'an kursları açıldı.

Erzincan'da İl Müftülüğü'ne bağlı olarak Kur'an Kursları Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren yaz kursları başladı. Bu yıl düzenlenen yaz kursları ile ilgili olarak açıklamada bulunan Erzincan Müftü Vekili Burhan İşliyen, 23 Haziran tarihinde başlayan Yaz Kur'an Kurslarının üç etapta devam edeceğini kaydetti. 9 hafta sürecek olan kurslarda öğrenciler ilk olarak mülakata tabi tutularak hiç bilmeyen, az bilen ve çok bilen öğrenciler olarak üç grupta toplanarak ders işleneceğini ifade eden İşliyen, öğrencilerin bu şekilde sınıflandırılacağını kaydetti.

İşliyen;"Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz Kur'an kursları düzenli bir şekilde gerçekleşecek. Bunun için öğrencilerin anlayabilecekleri şekilde özel kılavuzlar hazırlandı. Öğreticiler ise 5 günlük seminere tabi tutularak nasıl öğretim verecekleri konusunda bilgilendirildiler. Erzincan merkezde 60 Cami 17 Kur'an Kursunda olmak üzere il genelindeki tüm cami ve kuran kurslarında kurs verilecek." dedi.

Kursa katılacak olan öğrencilerden ilköğretim 5'nci sınıfı bitirdiğini gösterir okul karnesinin istendiğini de hatırlatan Müftü Vekili Burhan İşliyen; "Okullarda haftada 1 saat Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi görürken bizim kurslarımızda ise 15 saatlik bir kurs programı işleniyor. Programa göre işlenecek olan derslerimiz Kur'an-ı Kerim, İbadet, İtikat, Siyer, Ahlak. Öğrenci, toplumda iyi saygın başarılı olması, ailesine vatanına milletine hayırlı olması için gerekli telkinlerde bulunulacak. Yeni sistemle ya kurslarımız daha verimli ve düzenli hale girdi. Yaz kurslarımızda derslerin haricinde sosyal ve kültürel etkinliklerde yer alıyor. Gezi, şiir yarışması gibi etkinlikler yapılırken başarılı olan öğrencilerde ayrıca ödüllendiriliyor."diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 17:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?