30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Yazıcıoğlu Erzincan'a geldi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu partisinin Erzincan'daki belediye başkan adaylarını tanıtmak amacıyla Erzincan'a geldi.

Sabah saatlerinde BBP İl Başkanlığı'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan Yazıcıoğlu, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Sivas ziyaretinin ardından bugün sabah saatlerinde Erzincan'a gelen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu partililer tarafından şehrin girişinde karşılandı. Kahvaltının ardından parti binasına geçen Yazıcıoğlu burada halk oyunları ekibi ve partililer tarafından karşılandı. Davul zurna eşliğinde halay çeken BBP Lideri Yazıcıoğlu daha sonra parti binasına geçerek Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi adaylarının tanıtım programına katıldı.

Yazıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada 29 Mart yerel seçimleri öncesinde siyasi partilere aktarılan kaynakları eleştirerek, "Şehidin, gazinin, emeklinin, esnafın, işçinin ve çiftçinin sıkıntı içerisinde olduğu bir ortamda bu seçimlerde kullanmak üzere Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kasasına 100 trilyondan fazla para aktarılmıştır. CHP 70 trilyona yakın MHP'de 40 trilyona yakın para ayrılmıştır. Biz de hiç para almadan bu seçim yarışına katılacağız. Bu haksız bir rekabettir, ayrıca sadece bizim olmadığı için demiyorum bu kadar büyük bir imkanın siyasi partilere seçimlerde afiş yap, yana yandaşa sofralar düzenle ve Amerikanvari propagandalarda harca diye devletin bu kadar imkanının, kaynağının kullanılmasını adaletsizlik olarak ve ahlaksızlık olarak görüyorum" dedi.

DEVLETİN İMKANINI PARTİ İMKANI GİBİ SUNMAK AHLAKİ DEĞİLDİR

Basın mensuplarının Tunceli'de Valilik tarafından dağıtılan beyaz eşyalar sorusuna cevap veren Yazıcıoğlu, sosyal devletin çar-çur etmek olmadığını ifade ederek, ''Sosyal devlet garibin yetimin hakkını sokaklara dökerek birkaç tüccara rant aktarmak rant aktarmak olmamalıdır. Ben devletin engellisine, yaşlısına, kimsesizine bakmasından yanayım. Elbette ısınamıyorsa ısıtmasından, giyinemiyorsa giydirmesinden, açsa doyurmasından yanayım. Ama devletin kaynaklarını israfa ve belli kesimlere rant aktarmak
suretiyle bu imkanların lüzumsuz yere kullanılmasına sonuna kadar karşıyım ve bunu devletin imkanını parti imkanı gibi sunmaya da tamamen karşıyım bu ahlaki de değildir'' ifadelerini kullandı.

CHP'DE MÜTHİŞ BİR DEĞİŞİM VAR

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) her mahalleye Kur'an Kursu Projesi'ni de değerlendiren Yazıcıoğlu, bunun güzel bir açılım olduğunu fakat Türkiye'de Kur-an kurslarının bulunduğunu hatırlatarak CHP'nin söylediğinin yeni bir şey olmadığını belirtti.

Yazıcıoğlu konuşmasına, "Var olanı biraz daha yaygınlaştırmaktan yana olacaklarını ifade ediyorlar. Ben bunu mevsimlik mi, seçimlik mi, diye bakmadan desteklenmesinden yanayım. Beni o tarafı ilgilendirmiyor, söylediği ilgilendiriyor. Şunu görüyorum; eğer bu milletin değerleri cumhuriyeti yıkmak aracı değil diyorsa, eğer bu milletin çocuklarının Kur-an öğrenmesini laikliğe aykırı olmadığını ve çocukların dini eğitim ve bilgi edinmesini, devlete ve cumhuriyete karşıtlık olarak görmüyor ise bu Cumhuriyet Halk Partisi tarafından büyük bir açılımdır. Yani CHP'de müthiş bir değişim var demektir. Ben bunu desteklerim yeter ki böyle anlaşılsın" şeklinde devam etti.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YI MASUM HALE DÜŞÜRECEK PROJELERE ALET OLMAYALIM

BBP Lideri Yazıcıoğlu konuşmasında son olarak Ergenekon olaylarına da değinerek, "Birden bire her yerde silahların, depoların patlaması hatta bir general yakalandığında Konya'da Ersöz Apartmanı'ın önünde silah bulunması, bir yerde Ergenekon Apartman'ın önünde bulunması düşündürücüdür. Bunlar çok sağlıklı görünmüyor. Tüm bunları sulandırmadan, siyasete bulaştırmadan, intikam aracı haline getirmeden, sürecin sağlıklı işletilmesinden yanayım. Cuntacılık, çetecilik, mafyacılık, kim yaptıysa hesabını versin.

Ama terörle mücadele etmiş olanları da suçlu sandalyesine de oturtmayalım ve PKK'yı masum hale düşürecek projelere de alet olmayalım" dedi.
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu konuşmasının ardından Erzincan'dan ayrılarak karayolu ile Erzurum'a hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 19:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?