30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Yazıcıoğlu'nun adı yaşayacak!

Geçirdiği helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcoğlu'nun adı Erzincan'da belediye tarafından açılan yeni bir caddeye verildi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir caddeye adının verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mustafa Karabulut ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Belediye Başkanı Yüksel Çakır'ın ardından konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Her canlı doğarken güler, ağlar, yavrular dünyaya ağlayarak gözlerini açar. Ama bu fani dünyadan baki aleme giderken önemli olan alemi ağlatmaktır.İşte Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimizde bu dünyadan intihalinde alemi ağlatmıştır. Türk milletini büyük bir üzüntüye gark etmiştir" dedi.

İnsanların hayatı boyunca yaptıkları ve yapamadıklarının, dünyayı terk edip ahiret yolculuğuna çıktığında daha iyi ve daha güzel anlaşıldığını ifade eden Bakan Yıldırım şunları söyledi:

"Muhsin Yazıcıoğlu hayatı boyunca bu ülkenin değerleri için mücadele etmiş bir arkadaşımız. Bu uğurda bir çok sıkıntılara girmiş bir çok badirelerden geçmiş ama asla ve asla eğilmemmiş bükülmemiş ilkelerinden taviz vermemiştir. İşte böylesine güzel bir insanı bir kazada kaybettik. Onun için bu millet 70 milyon kenetlendi dua etti. Belediye başkanımız sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun adını yaşatacak mütevazı hizmeti de ilk yaptığı hizmetler arasına soktu. Bunun içinde Erzincanlılar adına kendisine teşekkür ediyorum. Değerli siyaset adamı bu ülkenin adamı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismi Erzincan'ın merkezinde, kalbinde, bu caddede yaşayacak, ve kendini şükranla, minnetle anılmaya devam edecektir."

Konuşmasının ardından Bakan Yıldırım'a eski BBP İl Başkanı Aşkın Coşgun tarafından bir plaket verildi. Törende daha sonra Bakan Yıldırım ve diğer protokol üyeleri tarafından Yazıcıoğlu'nun ismi yazılı olan tabelanın açılış kurdelesini kesildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 19:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?