8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Yeşil kart toplantısında tartışma yaşandı

Erzincan Valiliği ve Türkiye Muhtarlar Derneği Erzincan Şubesi tarafından bugün düzenlenen "Yeşil Kart Uygulamaları" konulu toplantıda, Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın ile muhtarlar tartıştı.

Özel İdare Toplantı Salonu’nda Vali Yardımcısı Hakan Kubalı başkanlığında yapılan toplantıya 140 köy ve mahalle muhtarı katıldı. Toplantıda, yeşil kart uygulaması konusunda ilgili kurum ve kuruluşlara düşen görevlerin yanı sıra, yeşil kartın gerçek hak sahiplerine verilmesi konuları görüşüldü. Toplantıda söz alan Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın’ın muhtarlara yönelik, "Yeşil kart konusunda yapılan uygulamalardan dolayı birçok muhtar ağır cezalık olabilir. Bazı muhtarlar oy için bu yanlış uygulamalara göz yumuyor" şeklindeki sözleri gerginliğe yol açtı.
Türkiye Muhtarlar Derneği Erzincan Şube Başkanı Kurtuluş Kılıç ve birçok muhtar, Yalçın’a tepki gösterdi. Vali Yardımcısı Hakan Kubalı’nın tarafları yatıştırmaya çalıştığı toplantıda, daha sonra kürsüye çıkarak konuyla ilgili detaylı bilgi veren Yalçın, muhtarlarla ilgili sözlerini yumuşatarak, "Muhtar mühürlesin, mühürlemesin, onay versin vermesin yalan beyanda bulunmuşsa o ağır cezalıktır. Yaşadıklarımızdan biliyoruz. Adamın iki otobüsü, 6 dairesi, çocuklarının altlarında arabaları var. Vicdan azabı çektiğini ifade eden bir komşusu, komisyona yazdığı dilekçeyle bu kişinin 8 yıldır yeşil karttan yararlandığını belirtti. Biz de konuyu araştırdığımızda, bunun gerçek olduğunu görüyoruz. Vatandaşın 15-20 tane tosunu var, cins ineği var. Yeşil karta müracaat etmeden gidip bunları çocuklarının üstüne geçiriyor. Bunları belgeleriyle tek tek gösterebiliriz. Yani tereddüte düştüğümüz noktalar bunlar" dedi.

Muhtarlar Derneği Erzincan Şube Başkanı Kurtuluş Kılıç ise, yeşil karta müracaatta bulunanların gerçek mal varlıklarını bilmelerinin imkanı olmadığını ifade ederek, "Yeşil kart alacak insan onun zeminini zaten hazırlıyor. Bu kişiler hakkındaki araştırmalar gizli yapılsın. Haksız yere bu uygulamadan yararlanan kişi, diğer insanların sağlıktan eğitime varana kadar birçok hakkını gasp ediyor. Biz de bundan rahatsızlık duyuyoruz" diye konuştu.
Toplantı tarafların karşılıklı açıklamalarının ardından belirlenen gündemle devam etti.

erzincan
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 14:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?