4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Yeşil karta okul şartı

Erzincan Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, yeşil kart talebinde bulunan vatandaşlardan çocuklarının öğrenim belgelerinin istendiğini söyledi.

Erzincan’da okula gitme oranını daha üst seviyelere çıkarmak için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalara Erzincan Valiliği de destek veriyor. Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, yeşil kart için yapılan müracaatlarda çocukların öğrenim belgelerinin istendiğini söyledi.

Amaçlarının Erzincan’daki eğitim seviyesinin yükselmesine katkı sağlamak olduğunu belirten Kubalı, "Valiliğimize yeşil kart almak için müracaat eden vatandaşlarımızdan, eğitim çağındaki çocuklarının okula gittiklerine ilişkin belge istiyoruz. Belgeyi getirmeyenler yeşil kart alamıyor. Şimdiye kadar uygulamada önemli bir başarı sağladık" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Kubalı ayrıca, çocukları okula kayıtlı olup da devamsızlık yapan yeşil kart sahibi 40 ailenin kartlarının çocukların okula devamı sağlanıncaya kadar iptal edildiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 15:32:38
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 14:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Serap SERT IP: 193.140.158.xxx Tarih : 3.05.2005 09:29:22
Yeşil kart almak demek sırat köprüsünden daha beter birde başka şeylerle uğraştırın çocuk okula gitmiyorsa veya ailesinin onu okutma imkanı yoksa ne yapacak peki zaten bu imkan olsa karta niye ihtiyaç duyulsun ki............