30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Yıldırım Alevi Kültür Festivali için geldi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 30 Temmuz'da başlayacak olan 3G uygulamasının avantajlarının yanı sıra özel hayata da kısıtlamalar getireceğini belirtti.

Bu yıl 6.'sı düzenlenen Alevi Kültür Festivali'ne katılmak amacıyla sabah saatlerinde hava yoluyla Erzincan'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Belediyesi Riyaset binasına geçerek burada çeşitli toplantılara katıldı.

Toplantıların ardından gazetecilerin 30 Temmuz tarihinde başlayacak olan 3G uygulamasıyla sorularını yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "3. nesilde uygulanacak tarifelerle ilgili belki kafa karışıklığı olabilir tarifeler ikinci nesilde neyse o bütün işletmeler aynı tarifeden uygulayacaklar. Ayrı bir tarife çok daha pahalı bir tarife söz konusu değil. Bu konuyla ilgili kurumla işletmeler arasındaki görüşmeler devam ediyordu. 3 nesil geniş bant internet erişimi ile çığır açıyoruz. Yüzde 30 yüzde

40 nispetinde havadan internet otobanları ilave edildi. Böyle bir avantajı var dolayısıyla artık 3. nesilde veri iletimi ikinci nesle göre çok daha hızlı ve kaliteli olacak. Ayrıca TV'ye bağlanma, canlı yayın, film aktarma gibi işlemler de yapılabilinecek. Hayalinizi zorlayacak kadar değişik özellikleri olacak, buda kullanılmaya başlandığından itibaren ortaya çıkacak" diye konuştu.

Gazetecilerin görüntülü telefonların özel hayata etkileri konusundaki soruları üzerine Bakan Yıldırım, her şeyin iyi tarafı olduğu gibi kötü tarafı da olabileceğini ifade ederek, "Her nimetin külfeti de olacak. Görüntülü telefona sahip olmanın güzel tarafları olabileceği gibi hayatı kısıtlayıcı bazı yanları da olabilir. Bu taraf bizim ilgi alanımız dışında olacağı için çok fazla konuşmaya gerek yok" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 17:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet canlı IP: 88.241.158.xxx Tarih : 25.07.2009 20:14:20

yaptıklarını tc halkı biliyor.sayın hemşerim 25 şb şefi mustafa karadag ne yapıyor. uşak için. kimlerle ilğileniyor.yaptıklarından utanıyorum. bir erzincanlı olarak bir araştırıverin. geldiği yerleri refaranslarını. hiç bir yere faydalı olacağını düşünmüyorum sayğılarımla yüz akımız. bakanım.