30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Yıldırım Erzincan turunda

Erzincan'da yaklaşık 8 gündür partisinin seçim çalışmalarına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ilçe ve belde gezilerini sürdürüyor.

Son olarak Kemaliye ilçesine giden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yağmurlu bir havada Kemaliyeli vatandaşlara seslendi. İlçe meydanında yaptığı konuşmada AK Partili Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar ve hükümetin çalışmalarını anlatan Bakan Yıldırım, Kemaliye ziyaretinin ardından Erzincan'a dönerek, Çağlayan, Dörtler, Mollaköy ve Yaylabaşı beldelerine ziyarette bulundu. Çağlayan beldesinde kendisini karşılayan vatandaşlarla görüşen Bakan Yıldırım, daha sonra beldede partisinin seçim bürosunun önünde bir konuşma yaptı. CHP'nin adayı ve mevcut Belediye Başkanı Ayhan Doğan, DSP adayı Çetin Çay ve partisinin adayı Fahri Çubuk'u yanına alarak konuşan Bakan Yıldırım, alevi vatandaşların yoğunlukla olduğu beldede seçim yarışının dostluk ve kardeşlik içerisinde sürdürüldüğünü belirterek vatandaşlara şöyle seslendi:

"Neticede siz beldeniz için beldenizin başkanını seçeceksiniz. Nasıl seçerseniz, kimi seçerseniz başımız, gözümüz üstünde yeri var. Belediye, belediye hizmetlerini yapacak. Onun için 3 başkan adayınız var. CHP, DSP, AK Parti. Gayet demokratik bir ortamda, barış içinde yarış yapılıyor. Belediye başkanının seçimine siz karar vereceksiniz. Sizi en çok ikna eden, projelerini en güzel şekilde anlatan kimse onu seçeceksiniz. Kendisi için en doğru kararı vatandaş verecek. Şimdiden Çağlayan'a hayırlı olsun."

Konuşmasında, beldede Cemevine ihtiyaç olduğunu ve caminin onarılması gerektiğini dile getiren Bakan Yıldırım, "Burada bir kardeşlik örneği sergileniyor. Farklı mezheplerden, farklı tonlardan; ama amacı bir. Hepsi inanmış. Erzincan'ın birliği, beraberliği huzuru için bir arada yaşayan hemşerilerimizin camisinin de onarımına yardım ederiz, cemevinin yapımını da yardım ederiz. Ne ihtiyacınız, ne eksiğiniz varsa hepsini yaparız" dedi.

Bakan Yıldırım'ın konuşması sırasında, kendisini izleyen ve kulağında AK Parti ambleminin olduğu küpe takan Ali Bulut(25) isimli genç dikkat çekti. Bakan Yıldırım konuşmasının ardından fanatik partili gençle ilgilendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 12:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?