30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Yıldırım Erzincan'da

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye 2000-2001 krizinden sonra gerekli tedbirleri almamış olsaydı bugünkü krizde ülkenin halini düşünmek bile istemediğini söyledi.

Çeşitli toplantı ve açılışlara katılmak üzere Erzincan'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bu sabah Şeker Fabrikası'nda düzenlenen kahvaltıda, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım daha sonra İl Kültür Müdürlüğü Salonu'nda İş-Kur tarafından düzenlenen beceri kazandırma kurslarının açılış törenine katıldı. Törene Bakan Yıldırım'ın yanı sıra, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, AK Parti Belediye Başkan Adayı Yüksel Çakır, kamu kuruluşlarının temsilcileri ve İş-Kur kurslarına kayıt yaptıran kursiyerler katıldı.
Toplantıda, İş-Kur Müdürü Enver Yücel'in ardından konuşan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, açılan kurslara üniversite olarak destek vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, Erzincan Üniversitesi'ne bağlı meslek yüksek okullarında Türkiye'de ilk dünyada ise ikinci olan çeşitli bölümlerin açıldığını söyledi.
Vali Abdulkadir Demir ise, "Artık günümüzde her işi yapan değil, bir işi en iyi yapan aranır olmuştur. Bu sebeple insana ve eğitime yapılan yatırım en önemli görevimiz olmalıdır" dedi.

ARTIK HORTUMLANAN İÇİ BOŞALTILAN BANKALAR YOK

Vali Demir'in ardından konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, işsizlere iş bulmanın birinci öncelikli konu olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Sadece Erzincan'da değil bu, Türkiye'de böyle. Bu kriz o kadar amansız bir şekilde dünyayı kasıp kavuruyor ki, Almanya'da son 3 ayda 4 milyon, Amerika'da 6 milyon kişi işinden oldu. Bırakın işsizlere iş bulmayı mevcut işini kaybeden dünyada milyonlarca insan var. Bunun sebebi tabi, dünya ticareti durdu, üretim durdu. Dünyadaki finansal piyasalar bozuldu. Eğer biz 2000-2001 krizini yaşamamış olsaydık ve ondan sonra bankalarımıza finans sektörümüze çeki düzen vermemiş olsaydık bugün içinde bulunacağımız
durumu düşünmek, konuşmak bile istemezdik. Allah'a şükür yapı sağlam. Hortumlanan, içi boşaltılan bankalar artık yok."
2000-2001 krizini 21 bankanın batmasının, fona devredilmesinin ülkeye maliyetinin 60 milyar dolar olduğunu ve bu paranın 15-20 milyar dolarının kurtarıldığını kaydeden Bakan Yıldırım, "Kimden gitti bu para, milletten gitti. Türkiye yüzde 20 fakirleşti. Herkesin cebindeki 5 liranın 1 lirası bu hortumlanan bankalarda kayboldu gitti. Diğer şeyleri saymıyorum. İşte bu hatalara bir daha düşmemek için biz finansal sistemimizi güçlendirdik. Bugün öz kaynak borç oranları dünyada en iyi bankalar Türk bankalarıdır" diye konuştu.

Bakan Yıldırım daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Erzincan Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü binasının açılışına katıldı. Açılışta yaptığı konuşmadan sonra binanın açılış kurdelesini kesen Bakan Yıldırım bina içerisine asılan bir tabelanın kurdelesini kesmekte zorlandı. Makasın kurdeleyi kesmemesi üzerine başka bir makasla kurdele kesildi. Binayı gezerek yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Yıldırım, öğleden sonra da Alman Vossloh Ray Bağlantı Elemanları Fabrikası'nın
açılışını yapacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 14:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?