30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Yıldırım'dan Kızılay'a övgü

Çeşitli açılış ve toplantılara katılmak üzere önceki gün memleketi Erzincan'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, baba ocağı Refahiye ilçesine Kızılay tarafından yaptırılan gençlik kampının açılışını yaptı.
Kemah ve İliç ilçelerindeki programının ardından Refahiye'ye gelen Bakan Yıldırım'ı taşıyan helikopter, gençlik kampının yapıldığı 2 bin 18 metre rakımlı Dumanlı Dağı'nın yaylasına indi. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay Genel Merkez yöneticileri ve tören için toplanan kalabalık tarafından karşılanan Bakan Yıldırım, halk oyunları gösterilerini izledikten sonra kendisi için getirilen Kızılay yeleğini giydi. Bakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın yanı sıra Vali Abdulkadir Demir, eşi Nurtaç
Demir ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreni İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, Kızılay Erzincan Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Parmaksızoğlu'nun ardından Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Lütfi Akar bir konuşma yaptı. Programda daha sonra Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali konuştu.

DÜNYADA İLK 5'TEYİZ
Konuşmasında, Türk Kızılayı'nın fedakarlıkla insanlığın hizmetinde olduğunu dile getiren Genel Başkan Tekin Küçükali, dünyada 186 Kızılay ve Kızılhaç ülkesi arasında ilk beşin arasında yer aldıklarını belirterek, "Bunu şunun için söylüyorum; Bu kadar büyük bir desteği bize veren hükümetimizin bizden beklentilerinin daha yüksek olduğunu da biliyoruz. Ama şunu ifade etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Dünyada 1 numara oluncaya kadar mücadelemiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Genel Başkan Küçükali, "Türk Kızılayı ihtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, savaşın en kızgın anında insancıllığın ve merhametin, tarafsızlığın simgesidir" dedi.

BAKAN'DAN KAMP İÇİN TEŞEKKÜR
Törende daha sonra konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, 1 buçuk asırlık Kızılay'ın Doğu'da açılan ilk kamp için Dumanlı Yaylası'nı tercih ettiği için Kızılay yönetimine teşekkür etti. Kızılay'ın her zaman ihtiyacı olanın yanında yer aldığını vurgulayan Bakan Yıldırım, "Başımıza bir iş gelse yanımızda onlar var. Sadece Türkiye'de değil, bugün Türk Kızılayı Endonezya'da bir felaket oluyor orada, Pakistan'da bir felaket oluyor orada, İran'da bir felaket oluyor orada, Yunanistan'da bir felaket, bir
deprem oluyor orada" şeklinde konuştu.
Türk Kızılayı'nın inişli çıkışlı bir geçmişi olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım şöyle devam etti:
"Ama son yıllar, özellikle son 5-6 yıl başta hükümetimiz, başbakanımız olmak üzere, Türk Kızılayı'na verdiğimiz önem, Türk Kızılayı'nın önünü açan çalışmalarla bugün artık dünyanın ilk beşine girmeyi 5 yılda başarmış. Eminim ki bu şevkle ve heyecanla, bu kararlılıkla en kısa zamanda birincililik hedefini de yakalayacaktır. Bundan eminiz."
Bakan Yıldırım konuşmasının ardından kampın açılış kurdelesini eşi Semiha Yıldırım, Vali Abdulkadir Demir ve Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'yle birlikte kesti. Kampı gezerek yetkililerden bilgi alan Bakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ve Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ile birlikte içine girdiği bir konaklama ünitesinde ranzaya oturarak , "Burada 1 gece kalmak 1 haftaya bedel" dedi.
Bakan Yıldırım ve eşi daha sonra sıraya girerek kamp alanında dağıtılan yemekten aldılar.
Kızılay tarafından Dumanlı Yaylası'nda kurulan gençlik kampında toplam 80 kişinin kalabileceği 20 adet konaklama ünitesi ve 3 adet ihtiyaç tesisi bulunuyor. 13 gün gibi kısa bir sürede tamamlanan kampta bedensel ve zihinsel engelli çocuklar, gaziler ve şehit aileleri ile belirlenecek farklı gruplar 15'er günlük sürelerle konaklama imkanı bulabilecek.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 14:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?