5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

YÖK'ten mühendislik fakültesine onay

Erzincan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin oluru Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK) Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Ayrıca Fen Bilimleri Enstitüsü'nün fen bilgisi ve matematik eğitimi bilim dallarının da yüksek lisans programı yapılması olumlu yönde karar bağlandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Erdoğan Büyükkasap, "Erzincan Üniversitesi geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir,üniversitemizin gelişimi yönünde bir adım daha atılmış olup, Mühendislik fakültesinin oluru 16 Kasım 2007 tarihinde yapılan yüksek Öğretim Kurulu Genel Kurulunda kabul edilmiş ve bakanlar kuruluna sunulmuştur. Ayrıca aynı kararın içinde Fen bilimleri enstitüsünün fen bilgisi ve matematik eğitimi bilim dallarının da yüksek lisans programı yapılması yönünde karara bağlanması sevindiricidir. Erzincan Üniversitesi için yaşanan gelişmeler, bilimin bilimselliğin, liyakatın ölçüsünde, Türk Milletinin, Türk Devletinin, daha güvenli bir geleceğe ulaşmasında yapı taşlarını oluşturacak ve yeni bilim adamları yetiştirme yönünde önemli bir adım teşkil edecektir."dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 10:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yaşar IP: 88.230.144.xxx Tarih : 23.11.2007 14:03:20

Erzincan Üniversitesi hakkında bu gibi gelişimleri duyunca kalbimde nasıl bir heyacan oluşuyo anlatamam. aslında ben bu okulda okumadım, ama benim memleketim olması itibariyle bu heyecanın uyandığını sanıyorum. vatanın her köşesi şüphesiz bizim ama neden Erzincanda da olmasın benim vatanım herşeye layıktır, gerçek ANADOLU dur oralar. her yerde olsun ama Erzincanımızda dahada çok olsun.tıp da olsun iktisatta olsun şüphesiz bunlar burası için güzel şeyler.