23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Yol genişletme bu yıl da devam

Erzincan Belediyesi, 2006 yılında başladığı yol genişleme çalışmalarına bu yıl da devam etti. 

Erzincan’da ara sokakları ana arterlere bağlayan bölümlerde sürdürülen yol genişletme çalışmaları kapsamında bu yıl Süleyman Demirel İş Merkezi ‘nin batısındaki 1301 Sokak ve güneyindeki 1006 Sokak’ın genişletme çalışmalarına geçtiğimiz ay başlanmıştı. 

Söz konusu yerlerdeki çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Atatürk Mahallesi 315. Sokak’taki çalışmaların da devam ettiğini ifade etti. 

Bugüne kadar dört büyük, 3 adet de küçük çapta olmak üzere toplam 7 adet yol genişletme çalışması yapıldığını kaydeden Başkan Buyruk, “Son yapılan üç çalışmanın toplam alanı 120 bin metrekare ve yine bu üç çalışmanın toplam uzunluğu 600 metre civarında. Mali boyutunu ise 1 buçuk milyon YTL’ye ulaştı. Genişletilen yollarda önce eski yol yapısı kazınıyor, yol güzergâhındaki duvarlar yıkılıyor. Alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra da parke döşenmesi, refüj inşaatı, bahçe duvarlarının yeniden yapılması, kaldırım çalışmaları, refüjün aydınlatılması ve yeşillendirilmesi çalışmaları yapılıyor.“ dedi. 

Başkan Buyruk, çalışmalar tamamlandığında söz konusu alanların daha prestijli bir hale geleceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 18:53:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?