4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Yol genişletme çalışmaları sürüyor

Erzincan Belediyesi'nin ilkbaharla birlikte şehir merkezinde başlattığı yol genişletme, kavşak ve parke döşeme çalışmaları devam ediyor.


Yapılan çalışmalarda en büyük desteği Erzincan halkından gördüklerini belirten Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, amaçlarının şehirde daha birçok yolu genişleterek şehrin görünümüne çağdaş, Avrupai bir görünüm kazandırmak olduğunu söyledi.

Başkan Buyruk," Bu yol genişletmeler devam edecek. Herşeyi kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Parkeleri döşüyoruz. yol genişletmeler sırasında yıktığımız duvarları yeniden yapıyoruz. Uygulamaya konulan faaliyet programı kapsamında Barış Manço Parkı altından geçen Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yol parkın yanında olması sebebiyle çok güzel oldu. Bu yolun 13 Şubat Kapalı spor salonuna kadar olan bölümünde yol genişletme çalışmaları geçen yıl yapılmıştı. Toplam 7 bin metrekarelik alana 250 bin adet kilit parke taşı döşeyerek yola genişliğini arttırarak yol estetik ve daha işlevsel hale getirildi. Geçtiğimiz aylarda Zübeyde Hanım Caddesi’nin 13 Şubat Kapalı spor Salonu önünden Pazartesi pazarının bulunduğu yola kadar uzanan bölümünde genişletme çalışmaları devam ediyor. Bu caddemiz Ergenekon Bulvarına kadar genişletilecek. Böylece dar olan bir işlek caddemiz daha genişletilerek kalıcı bir rahatlık sağlanacak."dedi.


Buyruk, yaklaşık 1,5 ay içerisinde elektrik, telefon, kanalizasyon hatlarında yapılması gereken düzenlemeler ile asfaltın sökülmesi, kaldırılması, kaldırımlarının yapılması ve yolun parke ile kaplanıp aydınlatma direklerinin dikilmesi, refüjün yapılması, yeşillendirilmesi işlemlerinin tamamlanacağını vurguladı. Başkan Buyruk," Mülkiyet problemleri çözülürse çalışmalar hız kesmeden sürdürülecek. Çalışmalar tamamlandığında ise Ergenekon Bulvarı’na kadar uzanan güzel bir cadde oluşacak. Yeniçevre yolunda da çalışmalarımız sürüyor. Bu alandaki çalışmaların tamamlanmasıyla şehirde ulaşım daha rahat hale gelmiş olacak. Şehrin Erzurum girişinde Akyazı kavşağından şehir merkezine kadar tretuvar ve bisiklet yürüyüş bandı çalışmaları yaptık. Bu işlerimiz sebebi ile ara verdiğimiz yol genişletmelere bu çalışma ile yeniden başladık. Yeni yol ve yeni kavşak çalışmalarımız aralıksız sürecek. Herşey daha güzel ve yaşanabilir bir Erzincan içindir."diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 12:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?