5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Yollara kilitli parke taşı döşeniyor

Erzincan merkeze bağlı Bahçeliköy beldesinde Bahçeliköy Belediyesi, İş-Kur Erzincan İl Müdürlüğü, ŞBS Grup işbirliğiyle yürütülen ve Dünya Bankası tarafından finanse edilen Toplum Yararına Çalışma Programı Uygulama Programı kapsamında bir süre önce başlatılan mahalle ve sokakların kilit parke taşı ile kaplanması çalışmaları devam ediyor.


Bahçeliköy Beldesi Belediye Başkanı Şükrü Beyitoğlu, konu ile ilgili, olarak yaptığı açıklamada, beldenin estetiği açısından daha güzel bir görünüme kavuşturulması için böyle bir proje çalışmasına gerek duyulduğunu belirtti.

Beyitoğlu" Mayıs ayı ikinci yarısında başladığımız çalışmalarda bugüne kadar 2 bin 700 metrekarelik bir alanda kilit parke taşı çalışması yapıldı. Tamamı 6 bin metre kare olacak olan kilit parke taşı işimiz Eylül ayı sonu itibariyle tamamlanması planlanmıştır.

Çalışmalarda kullandığımız kilit parke taşları Erzincan Belediyesinden temin edilmiştir. Mahalle ve sokaklarımızın parke taşı ile kaplatmamızın ana nedeni hem doğal görünümü bozmadığı, hem maliyet bakımından asfalttan daha ucuz olması, hem kolay tamir edilmesi hem de kullanım süresinin uzun olmasıdır. Beldemiz Çay mahallesi 1.nolu caddesine imara uygun 10 metre genişliğinde 400 metre uzunluğunda yol genişletme çalışması yapılmaktadır.

Bunun yanı sıra ortalama 2,5 metre yüksekliğinde 400 metre uzunluğunda ki taş duvar inşaatı da devam etmektedir. Ayrıca beldenin çeşitli bölgelerinde tarımsal amaçlı 600 metre uzunluğuna da sulama kanalı yapımı gerçekleştirilmiştir.Beldes projesinden belediyemize 100 bin ytl'lik ödenek ayrılmıştır. İçme suyu ve yol gibi altyapı çalışmalarında kullanılmak şartı olan bu parayı kilit parke taşı ve yol genişletme çalışmalarında kullanmayı düşünüyoruz. Proje çalışması tamamlandığında Beldes gerekli müracaatımızı yapacağız"dedi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 14:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?