30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Yörük'ten ÖSS adaylarına uyarılar

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Erzincan İl Sınav Yöneticisi ve Erzincan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Yörük, 14 Haziran 2009 Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'yla (ÖSS) ilgili açıklamalarda bulundu.

ÖSS başvuru işlemlerinin, 16 Şubat - 27 Mart 2009 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini hatırlatan Prof. Dr. Sedat Yörük, öğrenim durumları, belirlenen şartlardan birine uyan adayların, sınavsız geçiş hakkı dahil 2009 ÖSYS'ye başvurmaları mümkün olduğunu söyledi. ÖSYS'ye, 2008-2009 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okumakta olan öğrencilerin yanı sıra, ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar, ortaöğretim kurumlarının dışarıdan bitirme sınavlarına girenler, ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar ve ortaöğrenimlerini yabancı ülkelerde yapanların başvuruda bulunabileceğini açıklayan Prof. Dr. Yörük, ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okuyan öğrencilerin okullarının bağlı olduğu başvuru merkezinden, mezun durumdaki adayların ise diledikleri başvuru merkezlerinden, içerisinde 2009-ÖSYS Aday Bilgi Formu da bulunan 2009-ÖSYS Kılavuzu'nu 2 TL karşılığında temin edebileceğini söyledi.

Başvurular sırasında Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri başvuru merkezi olarak görev yapacağını dile getiren ÖSYM İl Sınav Yöneticisi Prof. Dr. Sedat Yörük şunları söyledi;

"Başvuru işlemlerinde izlenecek yol ve Erzincan il sınırları dahilinde başvuru yapılabilecek merkezler hakkında bilgi www.osym.gov.tr adresinden temin edilebilir. Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine, mezun durumdaki adaylardan 2007 veya 2008 ÖSYS'ye başvurmamış olanlar ile son başvurusuna göre öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar başvurularını istedikleri başvuru merkezine yapabilirler. Mezun durumdaki adaylardan 2007 veya 2008 ÖSYS'ye başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayan adaylar başvurularını, isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla, isterlerse diledikleri bir başvuru merkezine başvurarak yapabilirler."

Prof. Dr. Yörük, geçen yıl Erzincan'da ÖSS'ye 6 bin 500 adayın girdiği bu yıl ise normal liselerin de mezun vermeye başlaması nedeniyle bu rakamın 8 bin civarında olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 16:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?