18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Zeybek Almanya'ya gitti

Erzincan Milli Eğitim Müdürü Sami Zeybek Avrupa Birliği(AB) fonlarından desteklenen Leonordo Da Vinci Eğitim Projeleri kapsamında " Mesleki Hareketlilik ve Mesleki Eğitim Yazılımları"projesi çerçevesinde 6-13 Nisan tarihleri arasında yapılacak bir haftalık çalışmasına katılmak üzere proje ortağı olarak Almanya'ya gitti.

Hareketinden önce konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Erzincan Milli Eğitim Müdürü Sami Zeybek, Türkiye'de uygulanan mesleki eğitime devam eden öğrencilerin nicelik bakımından genel liselere giden öğrencilere nazaran daha düşük düzeyde olduğunu belirtti.

Zeybek" Globaallaşan dünyamızda her geçen gün mesleki eğitimin önemi ve kalifiye eleman açığının sektörler bazında ihtiyaç doğması düşünüldüğünde, Mesleki Hareketlilik ve Mesleki Eğitim Yazılımları konulu projenin önemi dahada artmaktadır. Öğrencilerin gerek mesleki eğitime yönlendirilmesinde, gerekse mesleki eğitimin uygulanmasında ki gelişmeleri görmek, yerinde incelemeler yapmak ve bunların uygulanabilirliği açısından ülkemizle mukayese etmek, gelişmeleri ülkemizdeki mesleki eğitime uygulama açısından bu gezinin yaralı olacağı inancı taşımaktayım. Bu proje katılımı ile kazanımlarımızı ilimize taşımak, yeni uygulamalarla eğitime katkıda bulunabilinecektir. Bu gibi projelerin artırılarak devam edilmesinin, daha çok personelin katılımıyla bu projelerde yer alması yeni ufuklarn ortaya çıkması ve olumlu katkıların artacağı düşüncesindeyim. İnsana kaliteli hizmet verildiğinde kazanan bizler oluruız. Gittiğimiz ülkelerde göreceklerimiz deneyimlerimiz önemlidir. Orada gördüklerimiz iyi şeyleri ülkemizde ve ilimizde uygulamalıyız. Bu tür projelerin daha çok yapılması ve daha çok kişinin yurt dışına gitmesi gerekir."dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 14:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?