18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Zirai ilaç bayileri denetleniyor

Tarım sezonunun başlamasıyla birlikte kimyasal ilaç kullanım oranının artması nedeniyle Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesi ekipleri Erzincan'daki zirai ilaç, alet ve makine bayileri ve satış noktalarındaki denetimlerini sıklaştırdı.

Ekipler, bayilerdeki ilaçları tek tek inceleyerek ruhsatsız ve satış izni olmayan ilaç olup olmadığını kontrol ediyorlar.

Ekipler denetimleri titizlikle sürdürürken denetimlerin sezon boyunca devam edeceğini bildirdiler.

Konuyla ilgili konuşan İl Tarım Müdürü Abdülbaki Şahin, denetimlerde şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını belirterek, “Denetimlerimiz yıl boyunca devam edecek..” diye konuştu.

Tarım sezonunda yoğun olarak kimyasal ilaç kullanımı olduğuna dikkat çeken Şahin, vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaşmaları durumda müdürlüğe bilgi vermeleri halinde yönetmelikler kapsamında gerekli işlemlerin yapılacağını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 17:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
evreka IP: 88.226.69.xxx Tarih : 7.04.2008 21:17:28

Sayın müdür beyi kutluyorum yaptığı çalışmalrından dolayı. ama bu denetimler acaba veteriner ilacı satan bakkalları,veteriner teknisyenleri ve ilaç satma yetkisi olmayan devletin dairesinde ilaç satan veterinerleride kapsıyormu. artık nalburlarda ,bakkalllarda ve lise mezunu veteriner teknisyenler bile ilaç satıyorlar bunları acaba denetliyorlarmı. veterine ilacı satan depolar direk kişiye veya ruhsatı olmayan veterinelere ilaç satıyorlar ? Ecza depolarından sadece ; - Kamu kurum ve kuruluşlarına ait eczanelere, - Özel eczanelere, - Diğer ecza depolarına, - Kamu hastanelerine, - Özel hastanelere, - Özel kanunlarla toptan ilaç alabileceği belirtilen kamu kurum ve kuruluşlarına, - Sağlık ocaklarına, - İlaç üreticilerine, - Yurt dışındaki alıcılara ve ama ecza depoları herkese her şekilde ilaç satıyorlar,? Ecza depolarının yetiştiriciye ve halka ilaç satması yasaktır - Çoğunluğu vergi dışı olduğu için spot piyasası da oluşturularak fiyat indirimleriyle, denetim dışında rastgele kullanımıyla hayvan, insan ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve aşırı ilaç birikimleriyle et, süt ve yumurta gibi gıdalarla insanlara aktarılması sonucu, insan sağlığı üzerinde giderilemeyen sorunlar doğuran veteriner ilacı satışının denetim altına alınması öncelikle Tarım ve Köyişleri Bakanlığının görevidir ve dentleme yapmalıdır bunları sayın müdürümüzden gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyorum saygılarımla