4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Zirvede gurur veren dalgalanma

Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK) sporcuları, Munzur Dağları’nın en yüksek zirvesi olan Akbaba Zirvesi’ne (3445) Türk bayrağını diktiler.

EDKİK’in faaliyetleri çerçevesinde Munzur Dağları’nın en yüksek zirvesi konumundaki Akbaba Zirvesi’ne yapılan tırmanışın kendileri açısından büyük önem taşıdığını belirten EDKİK Başkanı Öğretim Görevlisi Yılmaz Ünal, "Gerçekleştirilen bu faaliyetimize çok sayıda gencimizin katılmak istemesi bizlerin açısından sevindirici bir durumdu. Gençlerimizi bu duyarlı davranışlarından dolayı kutluyorum. Ancak bölgede yaşanan kış şartlarının devam etmesi bakımından bu tırmanışı eğitim görmüş profesyonel dağcılarımızla gerçekleştirdik. Erzincan’ın 2. büyük zirvesi olan Akbaba Zirvesi’nde EDKİK sporcuları olarak bayrağımızı bir kez daha göndere çekmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadık" dedi.

Türk halkının gösterdiği bu duyarlılığın uğruna yüz binlerce şehit verilen Ay Yıldızlı bayrağın hiçbir zaman dalgalandığı gönderden aşağıya indirilemeyeceğinin göstergesi olduğunu ifade eden Ünal, "Bizi, biz yapan ve bir arada tutan değerler olan vatan, millet ve bayrak bizim kutsallarımız arasındadır. Büyük bir tarih mirasının eseri olduğu herkesçe bilinen bayrağımıza sahiplenerek, bu topraklar üzerinde özgürce yaşamayı hak edenler için namus ve şeref vazifesidir. Bu vatan toprağında yaşadığı halde bu şereften yoksun kalarak bayrağımıza el uzatan zavallılar bunu bedelini ödeyecektir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün, birlik ve beraberliğimizin simgesi olan şanlı bayrağımızın her zeminde sahibi ve koruyucusu Türk milletidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 13:29:00
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 16:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?