4
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Belediyelere turizm altyapı desteği

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın belediyelerin turizm alt yapı çalışmalarına destek sağlamak amacıyla başlatılan yardımlar devam ediyor.

Erzincan Kültür ve Turizm İl Müdürü Metin Çankaya, bu kapsamda Erzincan Belediyesi'ne 250 bin, Üzümlü İlçe Belediyesi'ne 30 bin, Mercan Belediyesi'ne 30 bin, Kavakyolu Belediyesi'ne 30 bin, Uluköy Belediyesi'ne 30 bin, Bahçeliköy Belediyesi'ne 20 bin, Yaylabaşı Belediyesi'ne 20 bin, Altunkent Belediyesi'ne 20 bin, Yoğurtlu Belediyesi'ne 15 bin, Mollaköy Belediyesi'ne 15 bin, Ulalar Belediyesi'ne 15 bin ve Altınbaşak Belediyesi'ne 15 bin YTL olmak üzere toplam 490 bin YTL yardım ödeneğinin gönderildiğini belirtti.

Çankaya, bakanlık tarafından 2005 yılı içerisinde daha önceden gönderilen ödeneklerle birlikte bugüne kadar belediyelere 1 milyon 530 bin YTL yardım ödeneği gönderildiğini ifade etti.

Çankaya, "Yardım gönderilen belediyeler İl Özel İdare Müdürlüğü'ne aktarılan bu ödenekleri alabilmek için hazırladıkları proje doğrultusunda işi 4734 sayılı İhale Kanunu kapsamında ihaleye vererek yaptıracaklardır.

Hazırlanan ihale dosyasıyla birlikte Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün kontrolü, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nün teknik raporu ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün Çevre Uygunluk raporlarıyla birlikte İl Özel İdare Müdürlüğü'nden ödeneklerini alabileceklerdir.

İlimiz genelinde şimdiye kadar Erzincan merkez belediyesi başta olmak üzere toplam 25 ilçe ve belde belediyesi bu yardım ödeneğinden faydalanmaktadır. İlimiz belediyelerine yapmış oldukları katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Ahmet Kara ile milletvekillerimiz Talip Kaban ve Tevhit Karakaya'ya ilimiz adına minnettarız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2005 Pazar 13:35:50
Güncelleme :11 Eylül 2005 Pazar 14:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?