5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Ahmet Tanoğlu


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2003 yılında başlatılan "Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası" çerçevesinde Erzincan’da hayırsever iş adamları tarafından 5 okul yaptırılacağı bildirildi.

Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, yaptırılacak okullarda eğitimin daha iyi şartlarda verileceğini ve Erzincan’da ikili öğretim yapan okul kalmayacağını belirtti. Müdür Yalçın, "Ankara’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Ağrılı iş adamı İbrahim Çeçen tarafından Refahiye İlçesi’nde yaptırılan 8 derslikli ilköğretim okulu tamamlanarak yeni öğretim döneminde hizmete girdi. Bunun yanı sıra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından Tercan İlçesi’ne 8 derslikli, Fırat Pen Grubu tarafından İliç İlçesi’ne 8 derslikli, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından Erzincan il merkezine 24 derslikli ilköğretim okulu, iş adamı Ömer Gültekin tarafından Altunkent Beldesi’ne tam donanımlı lise yaptırılacak. Ayrıca Ahmet Tanoğlu ve Talat Çakır tarafından da ilimiz merkezinde birer bilgisayar teknoloji laboratuvarı kurulacak" dedi.

Tüm iş adamlarını ve hayırsever vatandaşları okul yaptırmaya çağıran Yalçın, "Eğitime serpilen her tohumun ülkenin kalkınmasında ve gelişmesinde lokomotif olmasının yanında, insanların mutlu olmasında öncelikli faktördür. Erzincan’da eğitime katkı çoğaldıkça bizlerin de eğitimdeki sorunları çözmemiz kolaylaşacaktır" diye konuştu.

Erzincan genelinde yapılan taşımalı eğitim sistemine de değinen Yalçın, 2004-2005 eğitim-öğretim döneminde taşımalı eğitime tabi tutulan 151 köydeki öğrencilerin ulaşımı için 500 milyarlık bir harcama yapıldığını ifade ederek, "Taşımalı eğitim, Çayırlı, Kemaliye, İliç ve Üzümlü ilçelerinde yapılıyor. Kemah, Tercan ve Refahiye ilçelerinde yatılı bölge okullarımız var. Bu okulların bulunması taşımalı yükünü biraz olsun hafifletiyor. 2005-2006 eğitim-öğretim döneminde Çayırlı ve İliç ilçelerimizde pansiyon yapımı gerçekleştiği zaman taşımalı eğitim yapılan okul sayımız azalacak. Yeni öğretim yılında taşımalı eğitime 342 milyar taşıma ücreti, 160 milyar da yemek ücreti olmak üzere toplam 500 milyar ödenek tahsis edildi" şeklinde konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar