23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Kemah'a hemşehri desteği

Kemah Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, tarihi bir geçmişe sahip olan Kemah'ın kalkınma ve gelişme yolunda her geçen gün bir adım daha atılması yönündeki çaba ve çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, "Gurbette yaşayan hemşehrilerimizin sözcülüğünü yapan derneklerimizin maddi ve manevi destekleri bizler için büyük önem arz etmektedir" dedi.

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Kemah merkez ve köylerinde yürütülen alt ve üst yapı faaliyetlerine, dernekler ve bu çatı altında toplanan Kemahlılar tarafından verilen desteğin memnuniyetle müşahede edildiğini ifade etti. Pehlivan, "Bu çalışmaların devamı noktasında, ilçemizde son yıllarda devletimiz adına yürüttüğümüz tarım, hayvancılık ve benzeri projelerle ilgili, köylerimizde tesis edilen kooperatifler, öncelikli muhatap kabul edilmekte, kooperatifi olan köy veya köyler, bu yolla söz konusu projelerden yararlanabilmektedir. Bunun için kaymakamlık olarak, bahse konu kooperatiflerin kurulması ve geliştirilmesini teşvik etmekteyiz. Aynı şekilde derneklerimizden beklentimiz, temsil ettikleri köylerde, muhtar, ihtiyar heyeti üyeleri ve vatandaşlarımızla yakın diyalog içinde olmak suretiyle, çok amaçlı kooperatiflerin kurulması, mevcut kooperatiflerin geliştirilmesi ve idaremizin yönlendirmelerini de dikkate alarak, teşvikli projelerden yararlanılması yönünde girişimlerde bulunmalarıdır" diye konuştu.

Pehlivan, ilçe kaymakamlığı olarak ağaçlandırma, çevre düzenlemeleri, meyve bahçeleri oluşturulması gibi faaliyetlerin Kemah'ın olduğu kadar ülkenin de geleceğine yönelik olarak yapılacak en büyük yatırımlar arasında görmekte olduklarını, bu çalışmaların sayısını artırmak istediklerini belirtti. Pehlivan, "İlçemizin tarihi, milattan önce paleolitik çağa kadar uzanmaktadır. Bu tarihi derinlik ve zenginliğin en önemli kalıntılarından birisi de Kemah Kalesi'dir. Kalenin restorasyonu ve üzerinde arkeolojik kazı yapılması yönündeki girişimlerimiz devam etmektedir. Bir diğer başka çalışmamız ise taşınabilir tarihi ve kültürel değerlerimizin derlenerek sergilenebileceği, kütüphane, internet cafe, toplantı ve dinlenme salonu gibi amaçlara hizmet edebilecek bir kültür evi tesis edilmesidir. Bunun için de uygun görülen yerlerden birisi, eski cezaevi ve karakol binasıdır. Gerek kooperatifleşme, gerekse ağaçlandırma, ceviz-bodur kiraz, elma gibi meyve bahçeleri oluşturulmasıyla ilgili olarak, gurbetteki hemşehrilerimizin çalışma grupları kurmalarını arzu etmekteyiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 14:13:43
Güncelleme :27 Temmuz 2005 Çarşamba 14:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?