5
Mayıs
2024
Pazar
KEMALİYE - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Hacı Ali Akın


Kemaliyeli hayırsever Hacı Ali AKIN tarafından yapılan, Hacı Ali Akın Lisesi ve 60 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu orta öğrenim öğrencilerine hizmet vermektedir, ilçede köyleriyle beraber 56 kişiden oluşan idareci, öğretmen ve yardımcı personel görev yapmaktadır.

1996 yılında yine Hacı Ali AKIN tarafından yaptırılan Elazığ Fırat Üniversitesine bağlı Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu, Halıcılık, Su Ürünleri, Bilgisayar, Arıcılık ve İpek Böcekçiliği programlarıyla ilçe eğitimine ve ekonomisine katkıda bulunmaya devam etmektedir. Ülkemizin her yöresinden ilçeye gelen bu öğrencilerin barındıkları modern yurtlar ve teknolojinin her imkanından yararlandıkları laboratuarlar vardır. Eğitim, Kemaliye insanıyla birleşmiştir burada, ilköğretim ve orta öğretimde bulunan modern bilgisayar laboratuarları, tüm Kemaliyeli vatandaşların hizmetine sunulmuştur.

Erzincan’da yapımı devam eden Kızılay Sağlık Merkezi’nin bitirilmesi için İstanbul’da yaşayan Erzincanlı iş adamı Hacı Ali Akın’ın 125 milyar lira yardımda bulunduğu belirtildi.

Erzincan’da daha önce çok sayıda hayır işine imza atan Hacı Ali Akın’ın yapacağı maddi yardımla ilgili bilgi veren Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk, bir süre önce İstanbul’a yaptığı gezisi sırasında iş adamı Akın’ı ziyaret ettiğini ifade ederek, "Bu ziyaretimiz sırasında söz konusu Kızılay Sağlık Merkezi için kendisinden destek vermesini istedik. Hacı Ali Akın taleplerimizi hoşgörüyle karşılayarak, kaba inşaatı tamamlanan binanın iç dizaynı için ihtiyaç duyulan 125 milyar liralık katkıda bulunacağını belirtti. Kendisine bugüne kadar Erzincan’a yaptığı hizmetlerden dolayı minnettarız" dedi.

Kızılay Sağlık Merkezi’nin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve sağlık alanında yeni bir alternatif oluşturacağını kaydeden Vali Öztürk, merkezin 2005 yılı içerisinde hizmete açılmasının planlandığını ifade etti.



Erzincan’da hayırsever iş adamı Hacı Ali Akın tarafından yaptırılan ve ek kontenjandan öğrenci olan Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, 1 Kasım 2004 tarihinden itibaren 2004-2005 eğitim-öğretim yılına başlıyor.

Erzincan Fen-Edebiyat Fakültesi’ne dekan olarak atanan Erzincan Eğitim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Muharrem Güleryüz, okulun çeşitli bölümlerine ek kontenjandan 82 öğrenci alındığını söyledi. Fakültenin, ileride kurulacak "Erzincan Üniversitesi" için büyük önem taşıdığını ifade eden Dekan Güleryüz, okulun bu eğitim-öğretim yılına yetişmesi için herkesin büyük çaba gösterdiğini belirterek, "Erzincan’a yeni bir eğitim yuvasının daha açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Dekan Güleryüz, fakültenin idari personel ve eğitimci kadrosunun da çeşitli fakültelerden geçici olarak temin edildiğini kaydederek, "Ama, İnşallah ileride her şey yerli yerine oturduktan sonra idaresi, eğitim kadrosu ve sosyal imkanlarıyla kaliteli eğitim veren bir fakülte olacağız" diye konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar