5
Mayıs
2024
Pazar
KEMALİYE - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Mehmet Hayrettin Tiryakioğlu


İstanbul’da uzun yıllar önce yaşayıp ölen Kemaliyeli bir hayırseverden, Erzincan İl Özel İdaresi’ne, değeri trilyonları bulan yaklaşık 2,5 dönümlük arsa miras kaldı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ocak ayının ikinci haftasında Ankara ve İstanbul’a giden Vali Halil İbrahim Altınok, Erzincan’a müjdeli haberlerle döndü.

Özel İdare salonunda dün yapılan il daimi encümen toplantısında Ankara ve İstanbul’daki çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Vali Altınok, uzun yıllar İstanbul’da yaşayan Kemaliyeli hayırsever Mehmet Hayrettin Tiryakioğlu’nun ölmeden önce İstanbul’un en gözde semtlerinden birisi olan Ortaköy’de, 40 dönümlük arsasını çeşitli kurum ve kuruluşlara miras bıraktığını belirterek bu mirasçılardan birisinin de Erzincan İl Özel İdaresi olduğunu söyledi.

Balmumcu Kışlası’nın hemen yanında bulunan arsada Kemaliye Belediyesi’nin yanı sıra, İstanbul Üniversitesi, Darüşşafaka gibi eğitim kurumları ve Darülaceze gibi hayır kurumlarının da payı bulunduğunu ifade eden Vali Altınok, arsanın değerinin trilyonları bulduğunu dile getirdi. Paylarına düşen yaklaşık 2,5 dönümlük arsanın imar durumuyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Vali Altınok, arsayı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacaklarını vurguladı.

Vali Altınok ayrıca, tarihi Altıntepe mevkiinde 50 yıl önce başlatılan kazıların devam etmesi için Kültür Bakanlığı’nda olumlu görüşmelerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar