20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Otlukbeli e-devletle tanışıyor

Erzincan'ın Otlukbeli ilçesi Tapu Sicil Müdürlüğünde ilçedeki vatandaşlara daha sağlıklı şartlarda hizmet sunabilmek amacıyla E / Devlet Projesinin önemli bir aşamasını oluşturan Tapu Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Otlukbeli Tapu Sicil Müdürlüğü Tapu Uzmanı Selçuk Tektaş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile Havelsan A. Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülen TAKBİS Projesi çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirterek, " TAKBİS projesi kapsamında sürdürülen çalışmalarla ilçemizde tapu sicil ve kadastro konularında büyük bir ivme kazandırılacaktır. Proje dahilinde özellikle çiftçilere hitap eden bir kuruluş olan Otlukbeli Tabu Siçil Müdürlüğünün vatandaşa daha iyi şartlarda, daha seri bir şekilde hizmet götürülmesi hedeflenmektedir. Bütün işlemlerin mevzuata uygun olarak vatandaşa en kısa sürede hizmet sağlayacak ve devlet ile vatandaş arasındaki güven duygusunu geliştirecek bir projedir. İlçede proje çalışmalarına Ağustos 2007 ' de veri girişimlerine başlanmış ve 15 günlük bir süre içerisinde veri girişleri tamamlanmıştır. Bu aşamadan sonra Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile Otlukbeli Tabu Sicil Müdürlüğü arasındaki entegrasyon çalışmalarında da son aşamaya gelinmiştir. Ocak 2008 sonu itibari ile de bu çalışmaların tamamlanması planlanmıştır " dedi.

TAKBİS projesinin hayata geçirilmesi ile ilçede tabu sicil ve kadastro işlemleri kolaylaşarak daha etkin denetim sağlayacağını vurgulayan Tektaş, " TAKBİS vatandaşın kendi evinden , işyerinden ve internet kafelerden sahip olduğu taşınmazlarla ilgili en son bilgililer görmelerini sağlayan bir sistemdir. Mali suç araştırmaları ve mal varlığı soruşturmalarını tek bir merkezden yaparak, mali suçlarla ilgili sorgulamaları en kısa sürede sonuçlandırıp, rüşvet ve yolsuzlukla mücadelede Devletin etkin denetim yapmasını sağlıyor . Memur inisiyatifini ortadan kaldırarak işlemlerini yasal mevzuata uygunluğunu, vatandaşı en kısa sürede ve doğru sonuç sağlayarak, devletle vatandaş arasında zaman içinde yıpranan güven duygunu geliştirecektir. Proje kamu yöntemi açısından değerlendirildiğinde kamu hizmetlerinde bilişim sistemlerini kullanma düzeyini gelişmiş ülkelerdeki düzeye çıkarılmasında büyük bir katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 14:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?