1
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Üzümlü'de AB Projesi

Üzümlü ilçesi Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi tarafından engelli bireylere yönelik olarak Engelli Bireylerin Ebeveynlerinin Eğitiminde Öğretmen Eğitimi konulu bir AB projesi hazırladı.

Üzümlü Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi Müdürü Muammer Nergis, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 2007 yılı hareketlilik projesi kapsamında Üzümlü AKML'nin sorumluluğunda 1 aylık bir süreci kaplayan “Engelli bireylerin ebeveynlerinin eğitiminde öğretmen eğitimi” konulu bir AB projesinin hazırlandığını belirtti.

Nergis;" 11 Kasım-10 Aralık 2007 tarihleri arasında Rocdelejgraf okulu ile işbirliği yapılarak Hollanda'nın Einhoven şehrinde bir proje yürütülmüştür. Bu amaçla buraya yapılan gezide Hollanda'nın eğitim sistemi incelenmiş ve okulun yanı sıra Meridiaan Koleji, Educatie Netwerk Regio Brabant İlköğretim ve ana okulu ile engelliler okulu gezilerek okul öncesinden başlayarak yetişkin eğitimine kadar yaygın, örgün eğitim, engelli bireylerin ve ebeveynlerinin eğitim hakkında bilgi alınmış olup, gözlemler yapılmıştır. Eğitimin yanı sıra Hollanda ve Almanya'nın tarihi ve kültürel yapısı incelenmiş, serbest zamanlarımızda da Avusturya'nın başkenti Salzburg, Çek Cumhuriyetinin Başkenti Prag ve Fransa'nın başkenti Paris'e kültürel amaçlı geziler yapılmıştır. 10 Aralık 2007 tarihimizden itibaren okulumuz ve sosyal ortaklarımızdan olan Üzümlü Halk Eğitim Merkezi, Erzincan Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Uzmanlar Özel Eğitim kurumu ile yaygınlaştırma çalışmalarına başlanıldı. Projemiz Haziran 2008 tarihinde tamamlanacaktır. "dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 17:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?