18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Üzüm bağları suya kavuşacak

Üzümlü İlçesi'ne bağlı bazı belde ve köylerin içme ve sulama suyu probleminin çözümü için 3 yıl önce başlatılan proje tamamlandığında bölgedeki üzüm bağlarının da sulama sıkıntısı sona erecek.

İl Genel Meclisi Başkanı Rıdvan Aydemir, bazı meclisi üyeleri ve projede görevli teknik elemanlarla birlikte Göller-Pişkidağ-Karakaya Sulama ve İçme Suyu Projesi çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Refik Arslan Öztürk, bölgenin doğal yapısı itibariyle çalışmaların son derece zor tabiat şartları altında sürdürüldüğünü söyledi. 3 yıl önce başlayan projenin, gelecek yıl bitirilmesinin planlandığını kaydeden Vali Refik Arslan Öztürk, projenin kazasız belasız bitirilmesini temennisinde bulundu.

Proje sayesinde bölgedeki Karakaya beldesi ile Göller ve Pişkidağ köylerindeki içme suyu probleminin çözüleceğini ve bu yerlerdeki tarım arazilerinin sulama suyuna kavuşacağını anlatan Vali Öztürk, "Su, toprakla buluştuğunda belde ve köylerimizdeki bereket daha da artacak. İnşallah üzüm bağları da özlediği suya kavuşacak" dedi.

Sulama ve içme suyunun 5-6 bin nüfusa hitap edeceğini dile getiren Vali Öztürk, projede içme ve sulama suyu hatlarının birbirine paralel olarak gideceğini belirterek, "Projeye parayı bir şekilde buluyoruz. Ancak projenin belirlediğimiz zamanda tamamlanması için öncelikle tabiat şartlarını yenmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Vali Öztürk, Altunkent beldesinin de projeye dahil olmak istediğini hatırlatarak, bunun için gerekli incelemelerin yapıldığını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 13:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atakan kaya IP: 81.213.217.xxx Tarih : 13.10.2005 00:07:31
hadi bileğinize küreğinize kepçenize sağlık bir karakayalı olarak 4 gözle bu suyun gelmesini bekliyorum hemen gurbeti bırakıp karakayaya yerleşeceğim Allah yardımcınız olsun bir an önce suyumuza kavuşmak istiyoruz.selamlar