9
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

"Kadın Çiftçiler Yarışıyor"

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından projelendirilen ve Erzurum Tarım İl Müdürlüğü tarafından organize edilen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasının üçüncüsü bugün Erzurum'da yapıldı.

Özel İdare binasındaki meclis salonunda düzenlenen yarışma saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşan Tarım İl Müdür Yardımcısı Enver Daş, bu yarışmanın amacının kadın çiftçilerin performanslarını ölçmek olduğunu belirterek, yarışmayı kazananların Kars'ta yapılacak bölge yarışmasına katılmaya hak kazanacaklarını söyledi.

Yağan, Altınbaşak Köyü, Olur Ormanağzı Köyü, Dumlu ve Horasan'dan olmak üzeren 5 gruptan 10 kadın çiftçinin katıldığı yarışmada 10'ar adet soru soruldu. Yarışmaya Horasan İlçesi Yukarı Horum Köyü'nden katılan Menşure Seven ve Yağmur Topçu ikilisi birinci olurken, Dumlu Beldesi'nden Ayşegül ve Aysel Yalçınkaya ikinci, Köprüköy İlçesi Yağan Beldesi'nden Hacer Güven ile Derya Çobanoğlu da üçüncü oldu. Yarışma sonunda yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2006 Perşembe 19:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?