6
Mayıs
2024
Pazertesi
KADIN

Bayanlara özel kültür hizmeti

Kadın hakları sorununa dikkat çekmek, çözüm arayışlarına katkıda bulunmak için 'Uçan Süpürge' kuruluşunun organize ettiği 'Köprüler Kuruyoruz' projesine Erzurumlu hanımlar yoğun ilgi gösterdi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür hizmetleri programında kadın sorunlarını irdeleyen Azerbaycan yapımı, "Yedi Oğlan Bir Kız" ile Kırgızistan yapımı "Kırmızı Kelebekler-İki Baharın Birleştiği Yer" adlı filmlerin gösterimi, bugün öğleden sonra Dadaş Sineması'nda yapıldı.

Azeri ve Kırgız yapımı 2 filmin gösterildiği etkinlikte kadın sorunlarını irdeleyen filmler üzerine söyleşi de yapıldı, Erzurumlu kadınların fikirleri alındı. Uçan Süpürge'nin Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyonda bu tür etkinliklerin kadın sorunlarının aşılmasında etkili olacağını ifade edildi.

"Köprüler Kuruyoruz" projesinin koordinatörü Halime Güner, yardım ve desteklerinden dolayı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e bir şükran plaketi verdi. Kadın hakları ve sorunlarına gösterdiği duyarlılıktan dolayı Başkan Küçükler'e teşekkür eden Güner, projenin tüm Türkiye genelinde uygulandığını ve Erzurum'un ardından Iğdır, Batman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Konya, Kayseri ve Kırıkkale illerinde de aynı programın tekrar edileceğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 22:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?