8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

"Damsız girilmez" mağazası

Disko ve barların çok sık başvurduğu "damsız alınmaz" yöntemi bu kez Erzurum'da bir mağazada uygulandı. Yanlarında bayansız mağazaya giden erkekler, geri dönmek zorunda kalırken, uygulamaya tepki gösteriyorlar.

Erzurum'da Çaykara Caddesi üzerinde kadın ve çocuk giyim eşyası satan bir mağaza "Damsız girilmez" uygulaması başlatarak, erkeklerin tek başına alışveriş yapmalarını yasakladı. Şimdiye kadar bazı kafe ve diskolarda uygulanan yasağın yaklaşık bir hafta önce kadın müşterilerin rahatsız edilmesi üzerine başlatıldığını belirten mağaza sahibi Yakup Koçkan (31), "Tek başına alışverişe gelen erkekleri içeri almadığımız için zaman zaman sorun yaşıyoruz. Ancak kadın müşterilerimizin rahatı için uygulamadan vazgeçmeyeceğiz. Çünkü bayan müşterilerimiz çok rahat ve güvenli bir şekilde alış veriş yapıyorlar. Bunun için bu mağazaya damsız girilmez" dedi.

Spot Giyim Mağazası'nda bir ilke imza atılan uygulama erkek müşterilerin ise tepkisine neden oldu. Mağazaya yanlarında bayansız giden müşteriler alış - veriş yapamadan geri dönerken, "Böyle uygulama mı olur? Burası diskotek mi?" demekten kendilerini alamadı.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 23:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Akif ALATAŞ IP: 85.100.200.xxx Tarih : 14.04.2006 17:56:03
TEBRİKLER !!!!!!!!!! ANTALYA'DA YAŞAYAN BİR ERZURUM'LU OLARAK BÖYLE UTANÇ VESİLESİ BİR HABER'DE KÜLTÜR KENTİ MEMLEKETİM'İN ADI GEÇTİĞİ İÇİN UTANIYORUM.. BAŞKA DA SÖZ'E GEREK YOK... YAZIKLAR OLSUN....