6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Yoksulluğun çileli yolculuğu

Erzurum'da hastaneye gitmek için babasının sırtında yaklaşık eksi 15 derece soğukta yolculuk yapan 4 yaşındaki Yakup çocuk, yoksuluğun verdiği çileli hayattan habersiz, bütün olumsuzluklara rağmen hayata gülümsemeyi ihmal etmiyor.

İHA muhabirinin objektiflerine yansıyan fotoğraf, Doğu'da ağır kış şartlarının yanısıra hastalıkla uğraşan vatandaşların halini ortaya koyuyor. Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Bayındır köyünde yaşayan Kara ailesinin 4 yaşındaki küçük çocukları Yakup Kara, midesinden rahatsızlanınca şehir merkezindeki hastaneye getirildi. Köy minibüsüyle oğulları Yakup Kara'yı Erzurum Numune Hastanesine getiren baba Mehmet Derviş, taksi parası bulamayınca oğlunu sırtında hastaneye taşıdı. Numune hastanesinde yapılan muayene sonrası Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevkedilen oğlunu yeniden sırtına alan baba Mehmet Derviş, karlı yollarda hastanenin yolunu tuttu. Çocuğunu atkıyla saran baba Mehmet Derviş, cebinde 5 YTL olduğu için taksi tutamadığını söyledi. Baba Mehmet Derviş Kara, oğlunun hastaneye götürmek için yaklaşık 3 kilometre yolu yaya olarak yürürken, her şeyden habersiz olan küçük Yakup'ta babasının sırtında hayata gülümsemeye devam etti.

Baba Mehmet Derviş Kara ise oğlu sırtında hastaneye doğru yoluna devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 11:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taner kılıç IP: 88.224.106.xxx Tarih : 4.02.2008 12:01:35

kimi insan parası olduğu için yinede şikayet ede dursun ama bu vatandaş her zorluklara göğüs gerip hayata yinede merhaba diyor.bende bu gibi haberler çok yazdım içim acıyordu inanın ankara cumhurbaşkanlığından sevgilerlerle şuan askerim hayatın ne demek olduğunu burda öğreniyorum.gelin görün.eski çat DHA muhabiri