6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Rus turist soğuğa meydan okudu

Erzurum'da dondurucu soğuklar etkisini sürdürürken, Palandöken'de yarı çıplak kayan bir Rus turist, soğuk havaya adeta meydan okudu.

Hava sıcaklığının dün gece eksi 29 derece olarak ölçüldüğü Erzurum'da şehir merkezinde çok sayıda araç, çalıştırılması için ateşle ısıtıldı. Belediye ekipleri çatılardan sarkan buz sarkıtları kırmak için çalışma yaparken, canlılığın yaşandığı Palandöken Kış Kayak Merkezi'nde bugün yarı çıplak bir halde çocuğuyla birlikte kayak yapan Rus turist ilgi odağı oldu. Soğuk havaya meydana okuyan Rus turist, yerli ve yabancı kayakçıların şaşkın bakışları arasında uzun süre yarı çıplak halde kayak yaptı.

Öte yandan, bölgede en düşük hava sıcaklığı eksi 31 dereceyle Kars'ta kaydedildi. Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bölgedeki illerde ise en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 29, Erzincan'da 18, Ağrı'da 29, Ardahan'da 29 ve Iğdır'da 21 derece olarak belirlendi. Gündüz en yüksek hava sıcaklığı da sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 11, Kars'ta 12, Erzincan'da 5, Iğdır'da 6 ve Ardahan'da 15 derece olduğu belirtildi.

Yetkililer, il merkezlerindeki kar kalınlıklarının da Erzurum'da 6, Erzincan'da 4, Iğdır'da 2 ve Ardahan'da 18 santimetre olarak ölçüldüğünü kaydetti. Bölge genelinde soğuk havanın etkili olmaya devam edeceğini belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 16:21:14
Güncelleme :13 Ocak 2008 Pazar 16:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?