6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

24 saat kendini kaydediyor

Erzurum'un Gaziler semtinde hurdacılık yapan ve 3 yıl önce aftan yararlanıp özgürlüğüne kavuşan Ömer Seyfettin Korkmaz, o günden beri sürekli işlemediği suçlardan dolayı Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü iddia ederek, bulduğu ilginç kamera kaydı sistemi ile yaşadığı sıkıntılardan kurtulacağına inanıyor.

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı her zaman kendisinin gözaltına alındığını ileri süren Ömer Seyfettin Korkmaz (35), çareyi kameralar alarak günlük hayatını kaydetmekte bulmuş. Seyfettin Korkmaz, bu sayede hakkındaki suçlamalara cevap verebileceğini düşünüyor.

İşyeri ve evine yerleştirdiği kameralarla kendini gözetleyen genç adam, "Çoğu zaman iş nedeniyle geceleri de işyerimde kalıyorum. Suçsuzluğumu eşime bile anlatamıyordum. Şehirde ve mahallede her ne suç işlense emniyet güçleri gelip beni buluyorlar. Sık sık hakim karşına çıkıp kendimi savunmaktan bıktım. Sonunda karar verdim, evime ve işyerime kamera aldım. Bu sayede herkese suçsuz olduğumu ispatlayabileceğim. Öyle ki uyurken bile kameralarla kendimi kaydediyorum" dedi.

Geçtiğimiz hafta Erzurum'da yaşanan karakol baskınında, olayla ilgisinin olmadığı halde gözaltına alındığını ve 12 saat boyunca ifade verdiğini ileri süren Korkmaz, "Benim olayla hiçbir ilgim yoktu. Sadece olaya karışan kişileri tanıdığım için beni de gözaltına aldılar. Suçsuz olduğum anlaşılınca serbest bıraktılar. Aynı olayları tekrar tekrar yaşamaktan bıktım. Bu kamera sayesinde artık hangi saatte nerede olduğumu açıkça ispatlayabileceğim. Kamerayla nereye gidersem gideyim kendimi tarih ve saat koduyla birlikte kaydediyorum" diye konuştu.

Kendisinin ekonomik durumunun iyi olduğunu ve düşündüğü kamera sistemiyle hakkındaki haksız suçlamalara görüntülerle cevap vereceğini anlatan, Ömer Seyfettin Korkmaz, "Türkiye'de binlerce eski hükümlü var. Benim yaşadığım sıkıntıyı onların da yaşadığını düşünüyorum. Benim param vardı. Kamera aldım böyle bir çözüm yolu buldum. Parası olmayan ne yapacak" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 15:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?