8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

5 bin eski konut yıkılacak

Erzurum Yakutiye Belediyesi'nce 3 ayrı mahallede başlatılan çalışmalarla, yıkılmaya yüz tutmuş evler tek tek yıkılıyor. Hacı Cuma, Mehdi Efendi ve Kadana mahallelerinde terkedilmiş ve yıkılmaya yüz tutmuş 5 bin evin yıkımına belediye ekiplerince başlandı. 

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Bakanı Ahmet Küçükler ve Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, bugün yıkılmaya yüz tutmuş evlerin bulunduğu mahallelerde inceleme yaptı. Erzurum'un eski yerleşim yerlerinden oluşan Kadana, Hacı Cuma ve Mehdi Efendi mahallelerindeki evlerin bir çoğunun terkedildiği, bir çoğunun da yıkılmaya yüz tuttuğunu belirten Yakutiye Belediye Başkanı Atınç, belediye olarak bu bölgede yapacakları yıkım çalışmaları için Vali Güvenç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler'den destek istedi. Söz konusu mahallelerdeki evlerin can güvenliği açısından da büyük bir risk oluşturduğunu dile getiren Başkan Fahrettin Atınç, şehir merkezinde yer alan bu bölgede yapacakları yeni imar düzenlemesiyle şehrin modern bir görünüme kavuşturulabileceğini savundu. Her üç mahallede 5 bin evin yıkılması gerektiğini dile getiren Yakutiye Belediye Başkanı Atınç, bugüne kadar 230 evin yıkımının yapıldığını ve belediye olarak yıkımın altından kalkmalarının mümkün olamayacağını belirtti. 

Mahallelerde evleri yıkılan vatandaşlar, belediyenin kendilerine sosyal konut yapmasını isteyerek, imkansızlıklar nedeniyle evlerinde oturmayı sürdürdüklerini dile getirdiler. Mahalleleri gezerek yıkılan evleri ve yapılan yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Celalettin Güvenç, insanların can güvenliğini riske atan bu evlerin bir an önce yıkılması ve bu bölgede yaşayan insanlara konut sağlanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise belediye olarak bölgenin ıslah edilmesi için her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını ifade ederek, vatandaşlara uygun fiyatta sosyal konutların yapılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak öncülük edeceklerini dile getirdi.
.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2006 Salı 19:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?