6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Babanın gözyaşlarını Vali Güvenç dindirdi

Erzurum'da kızını liseye gönderemediği için ağlayan babanın gözyaşlarını Erzurum Valisi Celalettin Güvenç dindirdi.

Erzurum'un merkez Alibezirgan köyünde oturan Muttalip Yıldırım, kızını liseye götürebilmek için Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'ten yardım istedi. Kızı Didar Yıldırım ile Erzurum Valiliği'ne gelen baba Muttalip Yıldırım, kızının başarılı bir öğrenci olduğunu, ancak lise eğitimini devam ettirmesi için 1.5 milyar liraya ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Valilik makamı önünde gözyaşlarını tutamayarak ağlayan baba Muttalip Yıldırım, "Kızımın okula devam etmesini istiyorum. Geçtiğimiz yıl iki ineğim vardı. Onları satarak pansiyon ücretini yatırdım. Şimdi yeniden 1.5 milyar lira isteniyor. Bunu karşılamaya gücüm yok" diye konuştu.

Köyün Erzurum'a 25 kilometre mesafede olduğunu ve Didar'ın her gün okula gidip gelemediğini ifade eden gözü yaşlı baba, "Kızım derslerinde oldukça başarılı bir öğrenci. Onun okumasına engel olmak istemiyorum. Ama imkanlarım sınırlı. Şu an 1.5 milyar lira ödeme gücüm de yok" dedi.

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ile görüşen ve yardım sözü alan baba Yıldırım, daha sonra Vali Güvenç'in talimatıyla Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul'a gönderildi.

Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, genç kızın okuyabilmesi için gereken desteği vereceklerini belirterek, "Biz Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (SYDV) olarak pansiyon ücretinin büyük bir bölümünü taksitler halinde karşılarız" dedi.

Okuluna kavuşacak olmanın sevincini yaşayan Didar Yıldırım ise Vali Güvenç'e destek ve yardımından dolayı teşekkür ederek babası ile birlikte okulun yolunu tuttu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 12:26:42
Güncelleme :27 Eylül 2005 Salı 12:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?