6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Cumali Ökke uğurlandı

Erzurum'da dün akşam saatlerinde 2 grup arasında meydana gelen silahlı, bıçaklı kavgaya müdahale ederken kaza kurşununa hedef olan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederek şehit olan polis memuru için Emniyet Müdürlüğü'nde cenaze töreni düzenlendi.

Gözyaşlarının sel olup aktığı törende, şehit polisin ölmeden önce 2 yaşındaki kızına yazdığı hayat şiiri, bütün herkesi duygulandırırken, şehit polisin kardeşi 9. Kolordu Komutanı ve Emniyet Müdürü'nden katillerin bulunması istedi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü binası önünde bugün düzenlenen törene, Vali Celalettin Güvenç ve 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun yanı sıra meslektaşları, aile ve yakınları katıldı. Türk bayrağına sarılı tabutun tören alanına gelmesiyle birlikte duygulu anlar yaşandı. Törende güçlükte durabilen Şehit Polis memuru Cemil Ökke'nin 8 aylık hamile eşi Hanife Ökke acıya fazla dayanamayıp bir süre sonra baygınlık geçirdi. 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun aile yakınlarına taziyesi sırasında ise Şehit Polis Memuru Cemil Ökke'nin küçük kardeşi Cumali Ökke, olayın aydınlatılmasını istedi.

Öte yandan, Şehit Polis Memuru Cemil Ökke'nin 2 yaşındaki kızına ölmeden bir hafta önce yazdığı hayat şiiri ise katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. 5 yıllık polis memuru olan Cemil Ökke'nin cenazesi memleketi Malatya'ya gönderildi.

Tören sonrasında bir açıklama yapan Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, olayla ilgili tahkikatın devam ettiğini belirterek, balistik incelemelerden sonra polisin hayatını kaybetmesine neden olan kurşunun kime ait olduğunun belirleneceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 12:32:43
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 22:56:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?