6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Dadaşlar camiye gitmeme kararı aldı!

Erzurum'un Dadaşkent Semti'nde cami avlusuna baz istasyonu kurulunca, cemaat durumu protesto etmek için camiye gitmeme kararı aldı.

Dadaşkent Semti, Alparslan Mahallesi, Merkez Camii avlusuna iki GSM şirket tarafından baz istasyonu kuruldu. İstasyonların kurulmasından rahatsız olan semt sakinleri ise bugün öğle namazının ardından durumu protesto etti.

Muhtarları öncülüğünde 200'e yakın toplanan kalabalık, baz istasyonunun hastalık saçtığını ileri sürerek, cami avlusundan kaldırılmasını istedi.

Baz istasyonu kurulduktan sonra birçok semt sakininin evlerini satarak, başka semtlere taşındıklarını iddia eden vatandaşlar, "Baz istasyonunu protesto ediyoruz. Bu direkler kurulduktan sonra camiye de gitmiyoruz. Bu baz istasyonunu buraya kurduran cami yönetimi de istifa etsin.

Çocuklarımızın, hepimizin sağlığını tehlikeye sokuyorlar. Sağlık olmadan cami de olamaz. Baz istasyonu kurulduktan sonra artık camiye de gitmiyoruz. Protesto ediyoruz. Baz istasyonu sökülene kadar camiye gitmeyeceğiz" diye konuştu.

Protestonun yapıldığı sırada polis ekipleri ise, herhangi bir olaya sebebiyet vermemek için çevrede geniş güvenlik tedbirleri aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2005 Cumartesi 15:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?