6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Doğu donuyor

Hava sıcaklığının eksi 28 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da hayat adeta durdu. Doğu illerinde etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Yayalar soğuk havada güçlükle yürürken, donan araçların yakıt deposu altında yakılan ateşler ilginç görüntüler oluşturdu. Donan araçlarının altında ateş yakarak depolarını ısıtmaya çalışan sürücüler, hava sıcaklığının sıfırın altında 40 derece olduğunu ileri sürdü. Sanayi semtinde soğuk yüzünden çalışmayan minibüs 40 kişilik vatandaş tarafından iple bağlanarak çekildi.

Soğuk havanın yanı sıra kar sebebiyle Erzurum'da halen 219 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, kapalı olan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Şehir merkezinde kar kalınlığının 10, Palandöken Kayak Merkezinde ise 80 santimetreyi bulduğu kaydedildi.

Meteoroloji yetkilileri, yarından itibaren hava sıcaklıklarında artış görüleceğini belirterek, özellikle akşam saatlerinde yoğun sis yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Öte yandan mevsimin en soğuk gecesinin yaşandığı Erzurum'da, hayvan satıcıları, kurbanlık pazarında müşteri bekleyen hayvanları buzlu zeminde kamyonlara bindirirken zorluk çekti.

Kar yağışı sonrasında etkisini artıran soğuk hava Erzurum'da kurbanlık hayvanları vurdu. Dün gece sıfırın altında 28 dereceyle mevsimin en soğuk gecesi yaşandı. Kombina semtinde kurulan hayvan pazarında satılmak üzere yerlerini alan hayvanlar, buzlu zeminde ayakta durmakta güçlük çekti. Yaklaşık 10 büyükbaş hayvanın bir kamyon kasasına bindirilmesinde ise tam anlamıyla işkence yaşandı.

Soğuk havanın kurban satışlarını da kötü yönde etkilediği için müşteri bulamadıklarını ifade eden pazar esnafı, "Sıfırın altında 40 derece soğukta donduk. Kurbanlıklar da dondu. Bu havada müşteri mi gelir?" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 15:28:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
azad azadixwez IP: 85.98.243.xxx Tarih : 30.12.2005 14:23:37
Allah'a şükürler olsun bir derdimiz var o da soğuk Allah beterdin saklasın.