7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Eski Başkan Ozan vefat etti

Erzurum'da 1968-1973 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini yürüten Selahattin Ozan, Ankara'da hayatını kaybetti. Kurmay Albay iken emekliye ayrılıp siyasete atılan Selahattin Ozan, 1968 yılında Adalet Partisi'nden Erzurum Belediye Başkanı seçildi.

Bir süre İller Bankası Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Selahattin Ozan 12 Eylül 1980 sonrasında Ankara Çubuk Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Ozan'ın ölümü haberini dün gece alan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Mümtaz şahsiyet, değerli belediye başkanlarımızdan Selahattin Ozan Beyefendi'nin Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu teessürle öğrendim. Erzurum'a hizmet yolunda çaba sarf etmiş, bir gönül dostunu kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak, acımız büyüktür. Merhuma Yüce Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere bütün sevenlerine başsağlığı diliyorum".

Ozan, 1918 yılında Erzurum'da doğdu. 1939 yılında Hava Harp Okulu'ndan birincilikle mezun oldu. Hava Pilot olan Ozan, 1943 yılında Kurmay oldu. Eskişehir Hava İkmal Komutanlığı görevinde bulunan Selahattin Ozan, bir süre Paris'te askeri ateşe olarak görev yaptı. 1960 ihtilalinde kurmay albayken emekli olan Selahattin Ozan, 1968 yılında Adalet Partisi'nden Erzurum Belediye Başkanı seçildi ve bu görevini 1973 yılına kadar sürdürdü. 1974 yılında İller Bankası Yönetim Kurulu üyeliği yapan Ozan, 1980 yılında bir süre Ankara Çubuk Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Selahattin Ozan, 4 çocuk babasıydı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 14:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?