9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Fuar ve mesire alanı yapılıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi 2006 yılı programında 2 önemli proje için çalışmalarına başladı. Fuar alanıyla Kiremitlik Tabya'nın Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinden sonra Belediye Meclisi gerekli çalışmaların yapılması için Başkan Ahmet Küçükler'e yetki verdi.
Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl içerisinde Doğu Anadolu Serbest Bölgesi'nin belediyeye devredilerek, yeniden fuar ve piknik alanına dönüştürülmesi yolunda başvuruda bulunmuştu. Yapılan ikili görüşmeler sonunda Serbest Bölge'nin belirli bir bölümü belediyeye devredildi. Yine üniversitenin himayesinde bulunan ve Erzurum'u hakim tepeden gören Kiremitlik Tabya'nın belediyeye devri ise geçtiğimiz günlerde gerçekleşti.

Bir dönemler Erzurum'un tek eğlence merkezi olan fuar alanının Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinden sonra gerekli projelerin hazırlandığını belirten Başkan Ahmet Küçükler, söz konusu bölgenin Doğu'nun en güzel dinlence alanına dönüştürüleceğini ifade etti. Devri tamamlanan alan için gerekli projenin hazırlandığını kaydeden Başkan Küçükler, "Erzurum halkı, özlediği eski günlerine kavuşacak" dedi.

Tarihi eserler konusundaki hassasiyeti ile tanınan Başkan Küçükler, Kiremitlik Tabya'nın belediyeye tahsisini sağlayan Atatürk Üniversitesi'ne teşekkür etti. Kiremitlik Tabyası'nın da mesire alanına dönüştürüleceğini vurgulayan Küçükler, "Projeleri hazırlanan bu bölgedeki gerekli çalışma baharda başlanacak. Yapacağımız her 2 çalışmayla Erzurum'da sosyal hayata ayrı bir renk gelecek. Dev projeler sayesinde Erzurum sosyal yönden değişecek. Her 2 projemiz de Erzurum'a hayırlı olsun" diye konuştu.

,
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 22:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?