8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kayakçılar kente indi

Kar kalınlığının 50 santimetreyi bulduğu Erzurum'da kayakçılar kent merkezine indi. Tarihi Çifte Minareli Medrese ve Erzurum Kalesi önünde kayak yapan Erzurum Kayak Kulübü sporcuları renkli görüntüler oluşturdu.

Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 1 metreyi, şehir merkezinde ise 50 santimetreyi bulduğu Erzurum'da kent merkezinde doğal kayak pistleri oluştu. Şehir merkezindeki yüksek kesimlerde kayan sporcular, vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi. Kaldırımlardan kayarak geçen sporcular yayaları şaşırttı.

Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Mustafa Efendioğlu, kentin Türkiye'nin en önemli kış sporları merkezi olduğunu söyledi. Karın Erzurum için dezavantaj olarak görüldüğünü; ancak bugün bir umut olduğunu belirten Başkan Efendioğlu, "Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Şehir merkezinde 50 santimetre boyunda kar var. Her yer doğal kayak pistine dönüşmüş durumda. Kulübümüzün sporcuları bunu göstermek için bugün kent merkezinde kayak gösterisi yaptı. Palandöken Kayak Merkezi, doğal pistleriyle Türkiye'nin en önemli kayak merkezi durumundadır. Burayı tanıtmak için elimizden geleni yapmalıyız. Buraya bir kez kayak için gelen insan yeniden gelmek istiyor. Özellikle son yıllarda yurt dışından büyük ilgi gören Palandöken Kayak Merkezi, olimpiyatların yapılabileceği en uygun yer. Erzurum şehir olarak buna hazırdır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 14:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?