8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kış geri geldi

Erzurum'da Mayıs ayına 4 gün kala kara kış geri geldi. Sabah uyandıklarında kar yağışıyla karşılaşan vatandaşları kış telaşı yeniden sardı. Vatandaşlar karla kaplanan bacalarını küredi, otomobillerini temizledi, küçük öğrenciler kar topu oynamanın keyfini çıkardı.

Kent genelinde gece saatlerinde başlayıp, sabaha kadar etkili olan kar yağışı, Erzurum'u yeniden beyaz örtüye bürüdü. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 10 santimetreye ulaşırken, hava sıcaklığı da 0 derecenin altına düştü. Günün ilk ışıklarıyla birlikte Erzurum'da yeniden kış telaşı yaşanırken, vatandaşlar karla kaplı otomobillerini temizlemeye, bacalarını küremeye başladı.

Kar dolayısıyla trafikte de aksamalar yaşanırken, çok sayıda maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Kara her zaman olduğu gibi en çok sevinen ise yine çocuklar oldu. Kar yağışı altında okul yolunu tutan öğrenciler, kar topu oynadı.

Öte yandan kar yağışı sonucu Erzurum-Bayburt karayolu Kop Dağı mevkiinde ve Kuzey Çevre yolunda zincirsiz olan çok sayıda araç yolda kaldı. Şehir genelinde belediye ve Karayolları ekipleri kar temizleme çalışmasına başladı.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 13:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?