9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kurtuluş Günü kutlamaları

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü nedeniyle şehit aileleri ve gazilere Yakutiye Belediyesi tarafından yemek verildi.

Vali Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, alt kademe belediye başkanları ve çok sayıda davetlinin de katıldığı yemekte önceden ihtiyaçları tespit edilen 23 şehit yakınına da çeşitli hediyeler verildi. Yemeğe 300'e yakın şehit yakını katıldı. Yemekte konuşan Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, tarihi süreç içerisinde hiçbir milletin bizim kadar bağımsızlık için mücadele etmediğini hatırlattı.

Atınç, "Ermeniler şehri terk etmeden önce 11-12 Mart 1918 günü ve gecesi 3 bin Türk'ü vahşi bir biçimde katlettiler. Erzurum'da görev yapan Rus Yarbay Twerdo Khelebof anılarında 'Demiryolu istasyonunda sanki bir mezarlık ölülerini dışarıya çıkarmıştı. Cenazeler arasından geçerek feci duruma gözlerimizle şahit olduk. Bilhassa Tahtacılar semtinde karşılıklı yer alan Osman Ağa ve Mürsel Paşa konaklarına doldurulup yakılan ve katledilen Erzurumlular insanı titretiyordu' diyor. İşte 12 Mart böyle anılarla dolu. Bu toplantımız vesilesiyle 12 Mart Erzurum'un kurtuluşunu kutluyor, şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum" dedi.

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç de Türk Ordusu'nun Türk milleti için var olduğunu hatırlatarak, "Türk milleti olarak şehitlerimize gereken saygıyı göstermek durumundayız. Türk Ordusu Türk milletinin bağrından çıkmaktadır. Bunu asla unutmamalıyız. Kahraman ordumuz varolduğu müddetçe yurdumuz hür ve bağımsız olacaktır" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Yakutiye Belediyesi tarafından hazırlanan Bayrak ve Kur'an Vali Celalettin Güvenç tarafından Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Mesci'ye, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından da Şehit Aileleri Dernek Başkanı Hatem Tetik'e verildi.

Yemek sonunda önceden tespiti yapılan 23 şehit çocuğuna giyim, kırtasiye, ayakkabı gibi ihtiyaçlarını içeren hediye paketleri verildi. Bu arada Şehit Aileleri Dernek Başkanı Hatem Tetik, şehitlerden oluşan bir albümü Belediye Başkanı Fahrettin Atınç'a sundu.

.
Yayın Tarihi : 12 Mart 2006 Pazar 17:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?