9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Palandöken'de sezon bitti

Palandöken Kayak Merkezi'nde 2005-2006 kayak sezonu düzenlenen törenle sona erdi.

Dün gece Palandöken Kayak Merkezi Dedeman Otel'de düzenlenen sezon kapanış gecesinde Rus ve Ukraynalı turistler kar üzerinde sıcak şarap içip çılgınca eğlendi. Meşaleli kayak ve havai fişek gösterisinin ardından ateş etrafında sıcak şarap içip, dans ederek eğlenen Rus turistler kayak sezonunun son gününde doyasıya eğlenerek tatilin keyfini çıkardı.

Palandöken Kayak Merkezi'ne gelen son yabancı kafile olan Rus ve Ukraynalı turistler, Nisan ayında Palandöken'de kayak yapmanın keyfini yaşadıklarını belirterek, Türkiye'ye ve Palandöken'e hayran kaldıklarını söyledi. Eğlence sırasında Kayakçıların getirdiği Türk bayrağı Rus turistlerin büyük ilgisini gördü. Türk bayrağını dalgalandırarak dans eden Ruslar, Türkiye'yi ve Türk bayrağını çok sevdiklerini söyledi. Gece geç saatlere kadar süren eğlencede Rus ve Ukraynalı turistler, sabahın ilk ışıklarına kadar çılgınca eğlendi.

Tatil için Palandöken'e gelen doktor Nikolay ve Fuan Korgın çiftinin 5 yaşındaki oğulları İvan'ın Türk bayrağına olan ilgisi dikkat çekti. Elindeki bayrağı kimseye vermek istemeyen küçük İvan, anne ve babasına zor anlar yaşattı, bayrağı elinden bırakmadı. Anne ve Baba Korgın, İvan'ın Türk bayrağını çok sevdiği için onu vermek istemediğini söyledi.

Dedeman Otel Genel Müdürü Muhsin Yontar, Uludağ'da Kartalkaya'da haftalar öncesinden sezonun kapatılmasına rağmen Palandöken'de kayağın devam ettiğini belirterek, yaşanan olumsuzluklara rağmen başarılı bir sezon geçirdiklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2006 Pazar 12:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?