8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Şiddetli lodos hasara yol açtı

Dün gece saatlerinde yaşanan şiddetli lodos sebebiyle bir çok ev ve iş yerinin çatısı uçarken, elektrik direkleri devrildi.

Şehirde sabaha kadar etkili olan lodos yüzünden Maksutefendi Mahallesi'nde çöken 3 evde büyük hasar meydana gelirken, bir çok ev ve işyerinin de çatıları uçtu. Gece saat 24. 00 sıralarında evinin çatısının uçtuğunu daha sonra da evinin çöktüğünü anlatan Seraki Sarıdemir, "Arabayla geldim, bir anda çatının uçtuğunu gördüm ve canımı zor kurtardım. Bomba atıyorlar sandım" dedi.

Lodos sebebiyle Yıldızkent, Yenişehir, Yunusemre, Maksudefendi Mahallerindeki trafik levhaları ve elektrik direkleri de devrilirken, bir çok semtte elektrik kesintisi yaşanıyor. Görevliler hasar gören direkleri tamir etmeye çalışırken, yollara saçılan kablolar ise tehlike saçıyor.

Öte yandan dün gece saatlerinde yağan sulu kar ve ardından Palandöken'deki karların erimesi sonucu kenar semtlerde su baskınları yaşanıyor. Belediye görevlileri, tıkanan logarları açmaya çalışırken, vatandaşlar da kendi imkanlarıyla su boşaltma çalışmasını sürdürüyor.


.
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 13:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?