9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Tortum gölünde 'ilginç' yolculuk

Erzurum'un Uzundere İlçesi'nde, tarlaları ve bahçeleri Tortum Gölü'nün kıyısında bulunan köylüler, tarlalarına kayıklarla gidip gelirken, hayvanlarını da kayıklarla taşıyor. 

Uzundere İlçesi'ne bağlı Balıklıgöl köylüleri, tarlalarına gidebilmek için bin bir türlü sıkıntıya katlanıyor. 

Tortum Gölü'nün kenarında bulunan köylerinden 2 kilometre uzaklıktaki tarla ve bahçelerine göl üzerinden gidip gelebilen köy halkı, ilginç görüntüler oluşturuyor.

Tarlalarından biçtikleri otları, bahçeden topladıkları sebze ve meyvelerini kayıklarla köylerine getiren köylüler, zaman zaman da hayvanlarını kayıklarla gölün karşısına geçiriyor. 

Yıllardır göl kıyısındaki Yarbaşı mevkiine kürek çekerek gidip gelen köylüler, 250 haneli köyde birçok kişinin bu bölgede arazisi olduğunu ve tarlalarına gidebilmek için bu tehlikeli yolculuğu her gün yapmak zorunda olduklarını belirtiyor. 

Köy halkından Mustafa Çelik, Erzurum'a 100 kilometre uzaklıktaki köylerinden tarlalarına kayıklarla gitmekten başka çarelerinin olmadığını belirterek, yetkililerden yaşanan bu problemlerinin çözüme kavuşturulmasını istiyor. 

Kayak üzerinde eşeklerle gölden karşıya geçen köylüler, tarla yolunda ölümle burun buruna yolculuklarının son bulmasını istiyor.




            
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 12:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim gökkayalı IP: 88.231.61.xxx Tarih : 5.02.2007 20:28:29
internette köyümü görünce gözlerim doldu.İklimiyle,gölü ile,iskelesiyle,insanıyla,eşeğiyle,kayığıyla bana göre dünyanın en güzel yeri. Evet emekli olunca ölmesem köye demir atacağım.Ne mutlu bana o köyde çocukluğumu yaşamışım.Bütün gün yüzüp bahçelerde meyveleri dalından koparıp yemek yaylalara çıkmak o geçelerde gezmek mangal çay ahh... çok ama çok özledim. ibrahim.