6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Valilikten uyarı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce sürücüler, kış mevsimi araçlarına uygun lastik takmaları konusunda uyarıldı.

Basın Protokol ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kış mevsimi öncesinde muhtemel trafik kazalarını önlemek için sürücülerin lastik diş derinliği az olan veya aracına aynı ebatta lastik takmayan sürücülerin araçlarının trafikten men edilerek, buna riayet etmeyen sürücüler hakkında 45 YTL'lik ceza verileceği bildirildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"İlimizde kış mevsiminin ağır geçmesi, yağan karın karayolu üzerinde birikmesi ve buzlanmaların fazla olması nedeniyle trafikte araçların yolda kaldıkları, yoldan çıkma ve kaymalar yaşandığı, bunun da trafik kazalarına neden olduğu gözlenmektedir. Karayolları Trafik Kanunu'nun 30'ncu maddesi gereğince araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.

Sürücüler, servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı araçları kullanamazlar. Trafik ekiplerimiz tarafından, karayolları üzerinde can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik trafik düzenleme ve denetleme faaliyetlerinin etkinliğini artırmak amacıyla araçlar kontrol edilecek, kontroller sırasında araçların lastiklerinde kesik, kopuk, yırtık ve yarık olmaları, aynı ebatta olmaları, lastik diş derinliği en az 1.6 milimetre olması şartları aranacak. Bu şartlara uygun olmayan araçlar trafikten men edilecek, sürücüler hakkında cezai işlem yapılacak."

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 01:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?