16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

Kız çocukları için seferberlik

Ilıca Kaymakamı Mustafa Erkayıran, ilçeye bağlı köylerde ilköğretimini tamamlayan kız öğrencilerin liseye devam etmeleri için seferberlik ilan etti.

Anne Çoçuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Türk Kadınlar Birliği, Girişimci Kadınlar Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği ile ortaklaşa hareket eden Ilıca Kaymakamı Mustafa Erkayıran, eşi Rüyan Erkıran ile birlikte tüm köyleri tek tek dolaşarak kız öğrencilerin liseye devamları için ailelerini ikna ediyor.

Kaymakam Mustafa Erkayıran'ın eşi Rüya Erkayıran ve AÇEV il temsilcisi Çiğdem Ilıcalı ile birlikte Başçakmak Köyü'nde kız öğrencilerin aileleri ile görüştü. Burada ilköğretimini tamamlayan Merve Güder ve Zeynep Düzgün'ün aileleriyle görüşen Ilıca Kaymakamı Erkayıran, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, "Şu an kullandığımız kaymakamlık binasını önümüzdeki haftadan itibaren boşaltarak yeni hizmet binamıza geçeceğiz.

Bu binanın kız öğrenci yurdu olarak tahsisi için çalışmalarını sürdürüyoruz. Hedefimiz köylerimizde ilköğretim okulunu tamamlamış ancak imkansızlıklar sebebiyle liseye devam edemeyen yüzlerce kız öğrenciye okuma imkanı sağlamak. Bunun için köyleri gezerek eşimle birlikte öğrenci velilerini ikna ediyoruz" dedi.

AÇEV Temsilcisi Çiğdem Ilıcalı ise, kadın sivil toplum örgütleri adına bu çalışmaya destek verdiklerini belirterek, "Köylerimizdeki kızlarımızın büyük bir çoğunluğu okumak istiyor. Ancak imkansızlıklar sebebiyle eğitimlerini devam ettiremiyorlar. Ilıca Kaymakamlığı'nın bu projesi sayesinde onlara okuma imkanı sağlayacağımız için çok mutluyuz. Bu çalışmaya yürekten destek veriyoruz" diye konuştu.

Köyde lise eğitimi yapamayan kız öğrenciler Merve Güder ve Zeynep Düzgün ise, kaymakam ve eşinin köye gelerek babalarını ikna ettiğini, onların sayesinde okula gidecekleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2005 Pazar 13:44:17
Güncelleme :11 Eylül 2005 Pazar 14:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?