4
Mayıs
2024
Cumartesi
OLTU - ERZURUM
Belediye Sayfaları
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksekokulu

Tarihçe

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü senatosu’nun 16.01.1995 tarih ve ¼ nolu alınan kararı üzerine, okulumuz bünyesinde ilk olarak Gıda Teknolojisi Programı açılmış ve 1995-1996 eğitim ve öğretim yılında 31 öğrenci ile şimdiki Oltu Belediyesi binasında akademik faaliyetine başlamıştır.

Yüksekokul akademik faaliyetini genişletmek amacıyla 3 yeni program daha ilave ederek, 1996-1997 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci almak üzere Muhasebe Programı, Kıymetli Taş ve Metal İşlemeciliği ve Halı ve Kilim Programlarını açarak, öğrenci kapasitesini artırmıştır. 1998 yılında ise Grafik, Pazarlama ve Bankacılık ve Sigortacılık adı altında 4 yeni programla mevcut program sayısını 8’e çıkarmıştır.

Eski hizmet binasındaki fiziki imkansızlıklar nedeniyle öğrenci sayısını normalin altında tutan yüksekokulumuz, yeni hizmet binasının 2001-2002 öğretim yılında hizmete girmesiyle mevcut öğrenci kontenjanlarını %50 artırarak normal öğrenci kapasitesine kavuşmuştur.

Oltu Meslek Yüksekokulu Mart 2008 itibariyle uluslararası ANAB akrediteli ISO 9001 belgesi aldı.

Üniversitemizin imkanları ile öğrencilerimize öğle yemeği verilmektedir. Öğrencilerin boş vakitlerini geçirebilmeleri için çeşitli kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler düzenlenmekte ve bu faaliyetlerde başarılı olan öğrencilerimiz ödüllendirilmektedir.

Kız öğrencilerimiz Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait binada barınmakta olup, erkek öğrenciler için yurt açılması için girişimler yapılmış ve gelişmeler devam etmektedir.

Yüksekokulumuzun bulunduğu Oltu ilçemiz yaklaşık 30.000 civarında nüfusa sahip olup, coğrafi konumu itibariyle çevre ilçeler arasında sosyal, kültürel ve ekonomik yönden merkezi bir yapıya sahiptir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksekokulu
Adres2 :Oltu/Erzurum
Posta Kodu :
Telefon :
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.