19
Mayıs
2024
Pazar
OLTU - ERZURUM
Belediye Sayfaları

2. Köroğlu şenliği'ne büyük ilgi

köroğlu şenlikleriErzurum'un Oltu İlçesi'nde Gökçedere Köyü Muhtarlığı ve ilköğretim okulunun birlikte organize ettiği, bu yıl 2.'si yapılan Köroğlu Şenlikleri'nde minik öğrencilerin performansı izleyenlerden büyük beğeni topladı. 

Verilen öğlen yemeğinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şenliğin açılışında konuşan Gökçedere İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Şimşek, "Bu yıl 2.'sini düzenlemiş olduğumuz Köroğlu Şenlikleri ile okul olarak, toplumumuza faydalı olabilecek bireylerin yetiştirilebilmesi için öğrencilerimizin psikolojik ve zihinsel gelişmelerine rehberlik etmeyi amaçladık. Gelişen teknolojiyi eğitime ve öğretime uygulayarak öğrencilerimizi sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif aktivitelere yönlendirmek ve böylece yararlı birer birey yetiştirmek amacındayız" dedi. 

Gökçedere Köyü Muhtarı Naci Yılmaz ise, "İmkanlarımız nispetinde böyle bir şenlik düzenledik. İstedik ki, insanımız bir araya gelsin. İstedik ki, keyifli, stressiz ve güzel bir anı hatıralarımızda kalsın. Bizleri kırmayıp buralara kadar gelen siz dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Öğrencilerin okudukları şiirler ve folklor gösterileriyle devam eden Köroğlu Şenlikleri'nde öğrencilerin oynadıkları kısa skeç ve parodiler şenliğe gelenleri eğlendirdi. Sıtkı Toksoy yönetimindeki İlçe Gençlik Spor Teakwondocuları'nın da sunduğu gösteriler büyük ilgi gördü.
Kaymakam Ömer lütfi Yaran ise tertip komitesine teşekkür ederek, "Böylesine zor, gerek şive gerekse vücut dili gerektiren parodilerde bile zorlanmadan oynayan ilköğretim okulu öğrencilerimizin bu performansı beni hem sevindirdi hem de çok duygulandırdı. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu. 

Köroğlu Şenlikleri'ne, Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ve Garnizon Komutanı Tançı Kurmay Albay Göksel Ahçı'nın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Alper Uzman, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Adem Can, İlçe Müftüsü Nurullah Koçhan ile Tedaş İşletme Şefi Yalçın Kurnaz ve vatandaşlar katıldı. 

Şenlik programı akşam saatlerine kadar eğlence ve gösterilerle devam etti.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 14:20:12
Güncelleme :19 Haziran 2006 Pazartesi 14:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?